"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
ביקורת סרט

הסרט החדש של מארוול: תחילתו של הסוף המר

"המארוולס" הוא לא יותר מ"מפגש פסגה" מאולץ, מחופף ועתיר קרינג' בין שלוש דמויות שטחיות וחסרות כל עניין • אף שמדובר בסרט הקצר ביותר מבין כל סרטי ה־MCU, הצפייה ב"מארוולס" אינה פשוטה כלל

,עודכן
0השמעה

המארוולס - טריילר. באדיבות דיסני ישראל ופורום פילם

במשך 15 שנה אולפני מארוול נהנו מרצף חסר תקדים של להיטים שסייעו להם להפוך לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של הוליווד בכל הזמנים. למרבה הצער, בשנה האחרונה הסרטים (וסדרות הטלוויזיה) שיצאו משערי האולפן החלו לחרוק ולזייף, וכעת, עם יציאת"המארוולס", ליקום הקולנועי של מארוול יש סוף־סוף גם כישלון רשמי ראשון; סרט שמתרסק גם בקופות, גם אצל המעריצים וגם אצל המבקרים. מדהים שזה קרה רק עכשיו.

בגדול, "המארוולס" הוא סרט ההמשך ל"קפטן מארוול", סרט גיבורי העל הנשי בכיכובה של ברי לארסון, שיצא למסכים ב-2019 (בין "מלחמת האינסוף" ל"סוף המשחק") וגרף למעלה ממיליארד דולר.

אך זהו לא סתם סיקוול סטנדרטי. שכן אל קפטן מארוול מצטרפות הפעם גם הנערה הפקיסטנית-אמריקאית קמאלה קאן (אימאן ולאני), שידועה גם בתור גיבורת העל מיס מארוול (ושכיכבה בסדרה "מיס מארוול", ששודרה בדיסני פלוס), ומוניקה רמבו (טיונה פאריס), שזכורה בתור בתה של חברתה הטובה של קפטן מארוול (ושהפכה לגיבורת על בעצמה במהלך אירועי הסדרה "וונדה-וויז'ן", ששודרה גם היא בדיסני פלוס).

בקיצור, כדי להבין מה קורה בסרט, יש להכין לא מעט שיעורי בית (מלבד שתי הסדרות שהוזכרו לעיל, גם לא יזיק לכם להיות בקיאים באירועי הסדרה "פלישה סודית"). אבל גם אם תבואו מוכנים, זה לא באמת ישדרג את החוויה שלכם באופן משמעותי. שכן "המארוולס" הוא לא יותר מ"מפגש פסגה" מאולץ, מחופף ועתיר קרינג' בין שלוש דמויות שטחיות וחסרות כל עניין.

"המארוולס",צילום: יח"צ

למרות שמדובר בסרט הקצר ביותר מבין כל סרטי ה-MCU, הצפייה ב"מארוולס" אינה פשוטה כלל. לא תמצאו כאן קצב, הומור ו/או כריזמה, האפקטים כעורים, ובמשך לא מעט מדקותיו הדברים שקורים על המסך מזכירים פרודיה לא מוצלחת של הדבר האמיתי.

כבר היו למארוול כמה סרטים לא טובים (כמו "הנצחיים" ו-"אנט-מן 3", למשל), אבל אין ספק ש"המארוולס" נותן להם פייט רציני. הרעה הראשית, למשל – מישהי מגוחכת בשם דאר-באן – מתכבדת להיות הנבל הגרוע ביותר ב-MCU, ללא תחרות, ויש כאן כמה סצינות מביכות במיוחד (כמו זו שמתרחשת על כוכב מוזיקלי שבו כולם שרים) שיגרמו לכם לגלגל עיניים ולהיאנח בקול. החבר'ה במארוול מתבקשים לקחת רוורס ולחשב מסלול מחדש. כמה שיותר מהר, יותר טוב.

"המארוולס", 2023, ארה"ב

ציון: 1

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר