בסרטו החדש והאחרון של הבמאי קוונטין טרנטינו יופיעו אך ורק שחקנים אמריקנים.
הקולנוען הוותיק והמוערך עובד בימים אלה על סרטו העשירי והאחרון, "מבקר הקולנוע" ("The Movie Critic"), שעל פי הדיווחים, יתרחש בקליפורניה של שנות השבעים ויתבסס על סיפור חייו של כתב עלום שנהג לפרסם ביקורות קולנוע במגזין פורנו (אחת מעבודותיו של טרנטינו כנער הייתה לתחזק מכונות אוטומטיות לממכר מגזינים למבוגרים, ומכאן ההשראה).
אף שהבמאי בן ה-60 טרם חשף מי ייככב באפוס הקולנועי המסכם שלו, דבר אחד בטוח: בסרט יופיעו, כאמור, אך ורק שחקנים אמריקנים. יתרה מכן, קוונטין הבהיר כי הוא לא מעוניין ששחקן בריטי יגלם את התפקיד הראשי בהפקה המסקרנת, ויהי מה. בראיון שהעניק לאחרונה לאתר הקולנוע Deadline, התלונן יוצר "ספרות זולה", "כלבי אשמורת" ו"להרוג את ביל" שלדעתו יותר מדי שחקנים בריטים מגלמים בסרטים דמויות אמריקניות, ושאף אחד כיום לא "משחק בקולו האמיתי".
כשנשאל ישירות אם הוא עשוי ללהק שחקן בריטי לסרט החדש, השיב טרנטינו: "לא. כלומר, ברור ששחקן בריטי יכול לעשות את העבודה כמו שצריך, אבל אני לא רוצה ללהק בריטי. אין לי שום דבר נגד הבריטים, אבל אנחנו חיים כיום בתקופה משונה מאוד.
"אני חושב שכשאנשים יסתכלו לאחור על התקופה הזו בהיסטוריה של הקולנוע, יש את כל הבריטים והאוסטרלים האלה שמעמידים פנים שהם אמריקנים. הם כמו רוחות רפאים ולא משחקים בקולות האמיתיים שלהם. דרך אגב, אני לא קסנופוב (שונא זרים). לבריטים יהיו הרבה יותר בעיות אם חבורה של שחקנים אמריקנים תבוא אליהם עם מבטא הדיק ואן דייק (השחקן האמריקני שגילם את ברט הבריטי בסרט "מרי פופינס") שלהם וישחקו בריטים. הם לא רוצים לראות את הח** הזה", סיכם טרנטינו.
צילומי "מבקר הקולנוע" צפויים לצאת לדרך בקרוב, אך כאמור, לא לפני שקוונטין ימצא שחקן אמריקני שיתאים לגלם את התפקיד הראשי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו