29 שנים אחרי מותה: הסודות האפלים של הנסיכה דיאנה מתגלים

צ'ארלס ספנסר, אחיה של הנסיכה המנוחה, השיק היום את ספר הזיכרונות שלו, ובו טענות מצמררות על תגובת המלך צ'ארלס למותה, על סודות ילדות אפלים ועל פרשייה רומנטית נשכחת בין שני הדורות • בארמון כבר שברו שתיקה

הספר החדש של אחיה של הנסיכה דיאנה | צילום: REUTERS/Jack Taylor

ספר הזיכרונות המדובר של הרוזן צ'ארלס ספנסר, אחיה של הנסיכה דיאנה, "שירת הברבור: דיאנה, אחותי", ראה אור היום (שלישי) בבריטניה, ועמו נחשפת שורה שלמה של האשמות מצמררות כלפי המלך צ'ארלס ובני משפחת המלוכה.

חלק מהגילויים כבר הסעירו את הרשת בשבוע האחרון: טענתו של ספנסר כי המלך נשמע "עליז כמו שזכה בלוטו" בשיחת טלפון ימים אחרי מותה, ולצידה המשפט שיוחס לו, "בקרוב נשכח אותה", על רקע הוויכוח סביב הלווייתה של הנסיכה.

הספר החדש על הנסיכה דיאנה |

טענות חדשות

אבל המהדורה המלאה, שיצאה היום, מוסיפה טענות חדשות ולא פחות חריפות. לפי ספנסר, תגובתה הראשונית של המלכה אליזבת לדיווח על התאונה בפריז הייתה "מה היא זוממת עכשיו", וזאת עוד לפני שהובהר לה שדיאנה הלכה לעולמה.

ספנסר גם צולל אל העבר המשפחתי הרחוק. לטענתו, לאביו הייתה "מערכת יחסים רומנטית" עם אליזבת הצעירה עוד לפני נישואיה לנסיך פיליפ ב-1947, קשר שנקטע לדבריו ביוזמת הלורד מאונטבטן. במקביל הוא מתאר ילדות קשה לצד שתי מטפלות מתעללות, שמהן חטפו הוא ואחותו מכות בסתר.

על פרק הנישואים חוזר ספנסר על גרסתו שלפיה בלילה שלפני החתונה ב-1981 הבהיר צ'ארלס לדיאנה שאינו מאוהב בה, ואילו אביה סירב לאפשר לה לבטל את האירוע ברגע האחרון.

העניינים בארמון מסתבכים

בין הטענות הנוספות: צ'ארלס ביקש כי אמו תוותר על הכתר כדי שיוכל למלוך, ובהלוויית אביהם של בני ספנסר אף אמר לרוזן כי הוא "בר מזל" שירש את התואר בגיל צעיר. ספנסר גם מספר על פוליטיקאי אמריקאי מבוגר שחיזר אחרי אחותו ורמז כי בזכותה יגיע לנשיאות.

בארמון, שנוהג שלא להגיב על ספרים, בחרו הפעם לצאת בהודעה נדירה. נכתב בה כי המלך "מודע לכך שכאב של אבל בין אחים עלול לערפל את ההיגיון, להשפיע על שיקול הדעת ולצבוע את הזיכרון". ספנסר, מצדו, לא התקפל: בראיון ל-BBC באחוזתו ההיסטורית אלת'ורפ עמד על גרסתו והדגיש כי מדובר "בדיוק במילים שהוא אמר".

הנסיכה דיאנה, 1996 | צילום: AP Photo/Rick Rycroft, File
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...