"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הבא בתור הוא סוס: המותחן המקפיא של מינייה שהפך לסדרת נטפליקס מצליחה
ברומן המתח של ברנאר מינייה הסוס מגיע ראשון, אבל הוא רק יריית הפתיחה למסכת אפלה של רצח, שיגעון ומזג אוויר קפוא
מתוך The Frozen Dead, נטפליקס. צילום: יח"צ
מוסף ספרים

הבא בתור הוא סוס: המותחן המקפיא של מינייה שהפך לסדרת נטפליקס מצליחה

ברומן המתח של ברנאר מינייה הסוס מגיע ראשון, אבל הוא רק יריית הפתיחה למסכת אפלה של רצח, שיגעון ומזג אוויר קפוא

יונתן דה שליט
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

הרי הפירנאים הצרפתיים שבהם מתרחשת עלילת "סודות בשלג" הם הגיבור הנוכח תמיד של ספר המתח האפקטיבי הזה, תעלומת רצח המלווה באימה מתמשכת. את אווירת האימה מעצב מינייה כבר בפתיחת הספר: דיאן ברג, פסיכולוגית צעירה, מגיעה משווייץ לעבוד במכון ורנייה, מוסד פסיכיאטרי מאובטח הצופה מגובה רב אל העמק, שכלואים בו רוצחים אכזריים שהוכרו כחולי נפש.

במקביל להגעתה מתגלה במרומי אחד ההרים הסמוכים, בתחנה הידרו־אלקטרית ישנה, גופה חסרת ראש, התלויה מעל הצוק הקפוא. הגופה היא של סוס גזעי, שמותו המזוויע עומד בסתירה אכזרית לחיה הפראית והנהדרת שהיה בחייו. הסוס שייך לאריק לומבר, מיליארדר ואיש עסקים בינלאומי המתגורר באזור. התובעת המחוזית מנחה שחקירת שחיטתו של הסוס תקבל עדיפות, בגלל מעמדו וקשריו של בעליו. את החקירה מנהלים המפקח מרטן סרבז, קצין משטרה מטולוז, גרוש והיפוכונדר, ולצידו שוטרת יפהפייה וקשוחה מהז'נדרמריה, קפיטן אירן זיגלר.

המבנה המורכב של מערכת אכיפת החוק הצרפתית זר לנו: משטרה מקומית, ז'נדרמריה לאומית וחקירות המנוהלות ישירות על ידי שופט חוקר ותובעת מחוזית. דווקא הזרות הזו מוסיפה לנו, הקוראים הישראלים, נופך מיוחד, והיא משתלבת בזרות המאיימת של הנוף.

"צמרות אשוחים מושלגים במבט מלמעלה בזווית מסחררת, כביש מתפתל כמו סרט, ישר ועמוק בין אשוחים שגזעיהם שקועים בערפל[...] המשאית לפינוי שלג השאירה ערימות גבוהות בשוליים. מכאן חוסמים ההרים הלבנים את האופק. היער נקטע בבת־אחת. הכביש עוקף בעיקול חד שטח מסולע וממשיך במקביל לנהר שוצף. הנהר מגיע לסכר קטן שהמים צונחים ממנו בבעבוע. בגדה השנייה נפער בהר פה שחור של תחנת כוח הידרו־אלקטרית".

תיאורי הנוף הקפוא והדרמטי, הרים גבוהים ועמקים קודרים יוצרים אווירה שעוטפת בשמיכת אימה ומסתורין לאורך כל הקריאה. גם עבור מי שלא מכירים את חבל הארץ הצרפתי הזה, ואני ביניהם, הוא מצטייר כנידח, קדום ומלא יצרים אפלים. וגם באזור המרוחק הזה, בדרום־מערב צרפת, חיים בני אדם, ומן הסתם אין רגש או תכונה אנושיים הזרים לבני המקום: אהבה, קנאה, אלימות, צרות עין, חמלה, תאוות בצע, משיכה מינית, הכל. הוסיפו לכך את הנידחות, את החורף הקר, את הטבע הגרנדיוזי - והאווירה הנוצרת היא של אימה, של יצרים קדמונים, של ערמומיות כפרית, של אלימות מבעבעת.

בזירה שבה נמצאה גופתו של הסוס כרות הראש מתגלה דנ"א, והוא שייך לרוצח מטורף הכלוא במוסד הפסיכיאטרי הנמצא בראש אחד מההרים. רק שהרוצח נמצא בתאו, אף אחד מהאסירים האחרים אינו חסר, וסדרי הביטחון במוסד הסגור הם נוקשים כל כך, עד שאין כל אפשרות למי מהחולים המסוכנים לצאת ממנו. האדם שהדנ"א שלו התגלה בזירת הפשע הוא ז'וליאן הירטמן, הכלוא כבר 16 שנים במכון ורנייה, במחלקה המיועדת לטורפים החברתיים המסוכנים ביותר. אדם אינטליגנטי מאוד, שהיה בשעות היום תובע פלילי בז'נבה ובלילה מפלצת חסרת מעצורים. דמותו מזכירה את חניבעל לקטר, הקניבל המטורף ורב־הקסם המתעתע מהספר "שתיקת הכבשים".

המפקח סרבז מתקומם על כך שמשאבי המשטרה וזמנו שלו מוקדשים לחקירת מותו של סוס, אבל עד מהרה מתחילות להתגלות גם גופות אנושיות. החקירה חושפת אט־אט אחווה גברית רעילה, פוליטיקה מקומית מושחתת ומשפחות הרוסות. כל אותה העת דברים מוזרים מתרחשים במוסד הפסיכיאטרי. מזג האוויר הקפוא עוטף את ההרים, את העמקים ואת העיירות הקטנות, ומחדיר צינה בלב הקורא.

"סודות בשלג", שיצא לאור לראשונה ב־2011, הוא ספרו הראשון של מינייה, שגדל למרגלות הרי הפירנאים. מינייה עבד במכס הצרפתי, ולאחר שספרו הראשון זכה להצלחה מסחרית וביקורתית הוא עבר לפריז ולקריירה של סופר במשרה מלאה. הספר עובד לסדרת טלוויזיה ששודרה בנטפליקס. מאז מינייה כתב ספרים נוספים, שזכו אף הם להצלחה גדולה.

כ־4 מיליון מספריו נמכרו בשוק הצרפתי, וספרים רבים נוספים נמכרו ברחבי העולם. המפקח סרבז, שטרם הזכרתי כי הוא מתבל את דבריו במשפטים בלטינית, מככב בספרים נוספים. דמותו מרתקת, ואני מקווה שנזכה לקרוא בעברית ספרים נוספים על חבל הארץ הזר והמוזר שבו הוא חי, ועליו, כלוכד פושעים וכמי שמתמודד בעצמו עם נפשו המורכבת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...