בניגוד לדרישת האוצר: בוטל הקיצוץ המתוכנן בספריות הציבוריות

כפי שפורסם לראשונה ב"ישראל היום", במשרדו של השר סמוטריץ' תכננו לקצץ 30% מתקציב הספריות • שר התקשורת קרעי: "הקיצוץ יקרה רק לאחר בחינה רוחבית, ובאופן כזה שבו הקיצוץ יהיה מזערי ויימצאו מקורות אחרים להשלמתו"

השר בצלאל סמוטריץ'. צילום: אורן בן חקון

בניגוד לעמדת האוצר: בוטל היום (רביעי) הקיצוץ המתוכנן בספריות הציבוריות. כפי שפורסם לראשונה ב"ישראל היום", במסמך הרשמי שהוציא משרד האוצר, ביקש המשרד לקצץ 59 מיליון שקלים מתקציב משרד התרבות והספורט, ומתוכם 25 מיליון שקל מתקציב הספריות הציבוריות.

תקציב הספריות הציבוריות עומד כיום על 85 מיליון שקל בשנה, מכוח חוק הספריות הציבוריות, כך שהמשמעות של קיצוץ 25 מיליון שקל מהתקציב היא סגירת ברז החמצן של הספריות. 

ספריה (אילוסטרציה), צילום: אי.אף.פי

שר התקשורת ד״ר שלמה קרעי, חבר ועדת שרים לחקיקה אמר לאחר ביטול הקיצוץ: "יחד עם חבריי לוועדת שרים לחקיקה, הורדנו כרגע מהפרק את הקיצוץ הכואב בגובה 30% (25 מתוך 85 מיליון) שהאוצר ביקש לקצץ בספריות הציבוריות. אם יחזור שוב לדיון, יהיה זה רק לאחר בחינה רוחבית, ובאופן כזה שבו הקיצוץ יהיה מזערי ויימצאו מקורות אחרים להשלמתו. אני מודה לחברי יו״ר הוועדה השר יריב לוין על עמידתו האיתנה לטובת הציבור בכלל ותושבי הפריפריה בפרט". 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר