"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אירוע זיכרון ייחודי למשורר הלאומי חיים נחמן ביאליק

ב-10 ביולי יתקיים בבית העלמין טרומפלדור בתל אביב אירוע זיכרון מיוחד לזכרו ובמלאת 150 שנה להולדתו של המשורר האהוב • כל הפרטים

,עודכן
0השמעה
אזכרה לביאליק. צילום: נטע אלונים

בינואר 1873 נולד מי שלימים הפך למשורר הלאומי שלנו, חיים נחמן ביאליק, ומתחילת השנה ציינו את המאורע בעריית תל אביב-יפו במסגרת אירועי 150 שנה להולדת המשורר במגוון מופעים, אירועים וטקסים. ב-10 ביולי בשעה 20:00 יתקיים אירוע זיכרון ייחודי לזכרו של ביאליק כחלק מטקס האזכרה השנתי, שיתקיים הפעם לא באולם או בהיכל תרבות, אלא בבית העלמין טרומפלדור בעיר תל אביב.

פורטרט של חיים נחמן ביאליק. צילום: ללא קרדיט

במהלך האירוע יתקיים מופע אופראי של תיאטרון קליפה במסגרתו יבוצעו חמישה משיריו של ביאליק, שיזכו לעיבוד מחודש. את ההפקה הגתה ויצרה עידית הרמן ובה שילוב מוזיקלי בין עיבודים ולחנים קוליים לבין רביעיית זמרים בהובלתו של המעבד המוזיקלי רועי בן-סירה ומרחבים אלקטרוניים שיצר המוזיקאי רע מוכיח.

הזמרים שישתתפו הם רעות רבקה, מיכל תמרי, חגי גריידי ויואב וייס, שישירו את "מעבר לים", "על השחיטה", "בין נהר פרת ונהר חידקל", "מאחורי השער" ו"בליל סופה".

חיים נחמן ביאליק,צילום: משרד החינוך, המדור הפדגוגי

מלבד המופע המוזיקלי צפויה לברך באירוע איילת ביתן שלונסקי, אוצרת ראשית ומנהלת מתחם ביאליק, וצבי גרינהיים, חזן בית הכנסת הגדול בתל אביב, שיישא פרקי תפילה. הכניסה ללא תשלום.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר