75 הספרים שכל ישראלי צריך להכיר: האש והעצים, מאת שמואל יוסף עגנון

שלושה קבצי סיפורים של עגנון ראו אור לאחר קום המדינה, אבל "האש והעצים" הוא היחיד מביניהם שחלק נכבד מהסיפורים הכלולים בו נכתבו לאחר שנת 1948

לרגל מלאת 75 שנה למדינה, ביקשנו ממבקרי הספרות של ישראל היום לגבש רשימה של 75 ספרים זכורים ונשכחים, משפיעים ונידחים, אהובים ושנואים, שהספרות הישראלית לא היתה מכירה את עצמה בלעדיהם.

שם ספר: האש והעצים
מחבר:
ש"י עגנון 
שנת הוצאה: 1962
הוצאה: שוקן
מספר עמודים: 273

שלושה קבצי סיפורים של עגנון ראו אור לאחר קום המדינה, אבל "האש והעצים" הוא היחיד מביניהם שחלק נכבד מהסיפורים הכלולים בו נכתבו לאחר שנת 1948. קשה לומר הרבה על עגנון שלא נאמר כבר: על האירוניה וריבוי השכבות, על המיומנות שבה הוא פורט על כל נימי העברית ומפיק מהן מנגינות מופלאות. בקובץ זה, ובייחוד ב"סיפורים נאים של ר' ישראל בעש"ט" ו"ספר תכלית המעשים", עגנון נוטל את סוגת הסיפור החסידי ועושה בה כבתוך שלו. "הסימן" הוא מהתמודדויותיו הנוגעות ללב עם זכר קהילות ישראל שלפני השואה; "עד עולם", מלבד השאלות שהוא מעלה על מהות וערך היצירה, הוא כעין תצוגת תכלית של הווירטואוזיות העגנונית.

שמואל יוסף עגנון הוא חתן פרס נובל לספרות לשנת 1966 ופעמיים חתן פרס ישראל לספרות, ב-1954 ו-1958.

לרשימה המלאה>>

באנר 75 הספרים

האש והעצים, עטיפת הספר, צילום: שוקן
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר