בצל מערכת הבחירות ובהיעדר ודאות לגבי עתידנו כאן, כשאמנים בינלאומים מקפידים לדלג על ישראל בסיבובים בעולם, כל נוכחות של יוצר מעבר לים נטענת במשמעות חדשה. הנה בשורה משמחת לחובבי האמנות: האמן הבריטי דיוויד ברויאר־וייל, מהאמנים העכשוויים הבולטים בבריטניה, יגיע לישראל לפתיחת תערוכת היחיד הראשונה שלו בארץ.
התערוכה, שתיקרא "אחדות", תיפתח ב-4 בנובמבר בגלריה שטרית & וולף בתל אביב, בנוכחות שגריר בריטניה בישראל, סיימון וולטרס.
בתערוכה יוצגו ציורים ופסלים העוסקים בקשרים אנושיים, בזהות, בשייכות ובכמיהה לאחדות גם בעתות משבר, כמו העת המצמררת והמטלטלת בה מצויה ישראל בשלוש וחצי השנים האחרונות, ובכלל זה כעת, לאחר מערכת הבחירות.
בין העבודות תוצג סדרת הציורים והפסלים "בית", שיצר ברויאר־וייל בעקבות שובם של החטופים. "מעולם לא ראיתי נושא שהיה חשוב לי יותר לפסל, לצייר ולרשום", אמר האמן. עבודה מרכזית נוספת בתערוכה היא הציור המונומנטלי "בוקר", הכולל מאות דימויים וסמלים ומתייחס לאירועי 7 באוקטובר. היצירה מבקשת לשמר את הזיכרון לדורות הבאים. עוד תוצג העבודה "אנה אלך", העוסקת בעתידם של יהודי בריטניה על רקע התגברות תחושות חוסר הביטחון והאנטישמיות.
במקביל לתערוכה בישראל, נבחר ברויאר־וייל ליצור בבריטניה אנדרטה לזכר אירועי 7 באוקטובר.
רות שטרית, מבעלי גלריה שטרית & וולף, אמרה: "אנחנו גאים ונרגשים לארח את תערוכת היחיד של דיוויד ברויאר־וייל. הבחירה של אמן בינלאומי במעמדו להציג בגלריה שלנו, דווקא בתקופה שבה ישראל מתמודדת עם חרם תרבותי בזירה העולמית, מהווה הישג משמעותי וביטוי לאמון. היא מזכירה לנו את כוחה של האמנות לחצות גבולות, לקרב בין אנשים ולקיים שיח גם בתקופות של מחלוקת וקיטוב".
ברויאר־וייל נולד בלונדון בשנת 1965, ובה הוא חי ויוצר עד היום. הוא למד אמנות בסנטרל סנט מרטינס ובאוניברסיטת קיימברידג', והתפרסם בזכות ציוריו גדולי הממדים ופסליו המונומנטליים, המוצבים באתרים ציבוריים מרכזיים בבריטניה וברחבי העולם.

