"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מוזיאון וירטואלי חדש יחשוף את סיפורן של הקהילות היהודיות ברחבי העולם
מיזם חדשני ומרגש יעניק הצצה לקהילות יהודיות שחיו מסביב לעולם ויכלול תצלומים, מסמכים ותיעודים נדירים • "אנחנו מזמינים את כל מי שהסיפור היהודי קרוב לליבו, להצטרף למסע"
נאום מנהיג הקהילה היהודית במרוקו בחנוכה. צילום: ארגון "אליאנס: כל ישראל חברים"

מוזיאון וירטואלי חדש יחשוף את סיפורן של הקהילות היהודיות ברחבי העולם

מיזם חדשני ומרגש יעניק הצצה לקהילות יהודיות שחיו מסביב לעולם ויכלול תצלומים, מסמכים ותיעודים נדירים • "אנחנו מזמינים את כל מי שהסיפור היהודי קרוב לליבו, להצטרף למסע"

מאיה כהן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

ארגון "אליאנס: כל ישראל חברים" (כי"ח) שנוסד בשנת 1860 בצרפת, משיק את "מוזיאון אליאנס" – מיזם דיגיטלי פורץ דרך שנועד לחשוף, לשמר, לחקור ולהנגיש את מורשת הקהילות היהודיות וסיפורן פורץ הדרך של אנשי ונשות הארגון לקהלים רחבים בארץ ובעולם.

דרךהמזיאוןהווירטואלי יוצגו לראשונה סיפורן של קהילות יהודיות בצפון אפריקה, בבלקן, אסיה והמזרח התיכון, ששימרו מסורת יהודית עשירה לצד ערכים של חינוך, השכלה, שוויון וצדק.

"המוזיאון הוא אוצר לאומי של תרבות ומסורת והוא גשר חי בין דורות", מסבירה חני ממרם, סמנכ"לית הארגון ואוצרת המוזיאון. "הוא מחבר את המבקרים לסיפור המורשת שלהם, לעבר המפואר ולערכים של ערבות הדדית, השכלה לכולם ומצוינות עליהם נוסדה רשת החינוך של אליאנס. ביקור בו מסייע לנו להכיר את האנשים והנשים שסיפורם הוא מקור לגאווה".

תמונה מבית הספר של אליאנס בטהרן, צילום: ארגון "אליאנס: כל ישראל חברים"

במוזיאון יעלו תערוכות שונות, פריטים ומסמכים נדירים, סיפורים אישיים ותמונות שנאספו ונסרקו באמצעות פלטפורמה חדשנית המשלבת כלים אינטראקטיביים, סיורים וירטואליים והפקות וידאו הדורשות את מעורבות הצופה. הסיור במוזיאון הוא בשלוש שפות: עברית, ספרדית וצרפתית, הוא פתוח לקהל 24/7 והכניסה אליו היא ללא עלות.

"החיבור האישי הופך את המורשת לרלוונטית", מוסיפה חיה נאמן, יועצת התוכן. "אנחנו מאמינים שכל מבקר ירגיש שהסיפורים האלה מחדשים לו ושייכים לו". המוזיאון שואף להרחיב את מאגר התוכן והתערוכות כדי לשקף את כלל קהילות אליאנס ולשם כך הארגון גם פונה לציבור: "אנו מבקשים מכל מי שיש לו קשר ל'אליאנס: כל ישראל חברים', שהוא, הוריו או קרובי משפחתו למדו באחד ממוסדות הלימוד של אליאנס ברחבי העולם, ליצור איתנו קשר באם ימצאו פריטים ומסמכים, על מנת שנוכל להמשיך ולהרחיב את האוסף".

הארגון מתכנן שיתופי פעולה עם מוסדות חינוך, מרכזי מורשת, חוקרי היסטוריה וארגונים יהודיים בארץ ובעולם. "אנחנו מזמינים את כל מי שהסיפור היהודי קרוב לליבו, להצטרף למסע חווייתי, מרגש ומלמד אל שורשי המורשת המפוארת של קהילות אליאנס", מסכמת חני ממרם הסמנכ"לית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...