"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"ניצל את כוחו, תהילתו ויוקרתו": 9 נשים תובעות את ביל קוסבי בטענה לתקיפה מינית
לפי דיווחים בתקשורת האמריקנית, השחקן והקומיקאי הוותיק ביצע את מעשיו נגד הנשים במהלך השנים 1992-1979 במדינת נבאדה, לרוב בסוויטות המלון שבהן שהה • נציגו של קוסבי: "הן לא נלחמות בשביל הקורבנות, אלא למען ההתמכרות שלהן לתשומת לב ולחמדנות"
ביל קוסבי, לפני כשבועיים

"ניצל את כוחו, תהילתו ויוקרתו": 9 נשים תובעות את ביל קוסבי בטענה לתקיפה מינית

לפי דיווחים בתקשורת האמריקנית, השחקן והקומיקאי הוותיק ביצע את מעשיו נגד הנשים במהלך השנים 1992-1979 במדינת נבאדה, לרוב בסוויטות המלון שבהן שהה • נציגו של קוסבי: "הן לא נלחמות בשביל הקורבנות, אלא למען ההתמכרות שלהן לתשומת לב ולחמדנות"

דורון פרידמן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

ביל קוסביניצב בפני תביעה חדשה בגין אונס ותקיפה מינית של תשע נשים, כך דווחהלילה(חמישי) בתקשורת האמריקנית.

על פי הדיווחים,הקומיקאי הוותיק, שיחגוג בחודש הבא את יום הולדתו ה-86, ניצל את "הכוח האדיר, התהילה והיוקרה שלו" על מנת לבודד ולתקוף מינית את הנשים המוזכרות בתיק, שהוגש במדינת נבאדה שבארצות הברית. בין התובעות ניתן למצוא את הדוגמנית הידועה ג'ניס דיקנסון ואת השחקנית לילי ברנרד, שכבר תבעה אותו לפני כשנתיים.

כמה מהנשים צפויות להתראיין לאחת מהתוכניות של ערוץ NBC האמריקני, ולחשוף פרטים נוספים על מקרי התקיפה, שלטענתן התרחשו בשנים 1992-1979 בנבאדה, לרוב בסוויטות בתי המלון שבהן שהה קוסבי.

הקומיקאי ביל קוסבי במשפטו (ארכיון), צילום: רויטרס


ברנרד, ששיחקה בצעירותה בסדרה "משפחת קוסבי" בתפקיד אורח, טוענת שקוסבי הטיס אותה מניו יורק ללאס וגאס ב-1990, בהבטחה שיארגן לה פגישה עם מפיקים הוליוודיים שיקדמו את הקריירה שלה. עם הגעתה, קוסבי אמר לה כי המפיקים לא יכולים להגיע לפגישה, ובמקום זאת הזמין אותה לחדר המלון שלו. שם, לדבריה, השחקן השקה אותה במשקה שגרם לה לחוש בלבול וסחרחורת, ובסופו של דבר היא איבדה את הכרתה. כשהתעוררה, כך העידה, היא מצאה את עצמה שוכבת ליד קוסבי העירום, שאנס אותה אף שניסתה להתנגד וזעקה לעזרה.

במקביל, דיקנסון העידה כי קוסבי הזמין אותה למסעדה באגם טאהו שבנבאדה כדי לשוחח על תפקיד פוטנציאלי בסדרת הטלוויזיה שלו. היא נענתה להזמנה, אולם במהלך הארוחה היא התלוננה בפניו שהיא סובלת מכאבי מחזור. הכוכב, מצדו, נתן לה כדור שלטענתו נועד להקל על הכאבים – אך בפועל, לדבריה, הכדור טשטש אותה. קוסבי הביא את דיקנסון לסוויטה שלו ושם, לפי עדותה, אנס אותה – למרות תחינותיה שיחדול ממעשיו.

ביל קוסבי לאחר שחרורו מהכלא, ב-2021, צילום: איי.פי.

בתגובה לתביעה החדשה, נציגו של קוסבי, אנדרו וויאט, מסר תגובה לאתר הרכילות TMZ שבה נאמר: "מעניין שכל התקריות האלה מתגלות רק במדינות (ניו ג'רזי, ניו יורק, נבאדה וקליפורניה) שבהן רבות מהמאשימות-לכאורה של קוסבי מתגוררות. זה גורם לכל האמריקנים לתהות מי מממן את המאשימות ואת המחוקקים האלה? מר קוסבי הוא אזרח ארצות הברית, אבל השופטים והמחוקקים (המקומיים) הללו ממשיכים לאפשר לתיקים האזרחיים האלה להציף את בתי המשפט – בידיעה שהנשים המאשימות לא נלחמות בשביל הקורבנות, אלא למען ההתמכרות שלהן לתשומת לב תקשורתית ולחמדנות".

התביעה החדשה בנבאדה הוגשה נגד קוסבי כחצי שנה לאחר שחמש נשים הגישו תביעה דומה בניו יורק. כזכור, ב-2018 הורשע קוסבי באונס של שחקנית כדורסל בשם אנדראה קונסטנד ואף נידון ל-10 שנות מאסר, אולםשוחרר מהכלא ב-2021לאחר שהאישומים הספציפיים הללו נגדו בוטלו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...