מלונות מסרבים לאחר את רוג'ר ווטרס | צילום: אי.אף.פי

"אנטישמי עד יסודך הרקוב": חברי פינק פלויד במתקפה נגד רוג'ר ווטרס

ציוץ של העיתונאית הבריטית ורעייתו של חבר הלהקה דיוויד גילמור, פולי סמסון, הצית מחדש את הסכסוך ארוך השנים • "ווטרס מתייעץ באשר לתגובתו ועמדתו", נמסר מטעמו

הליריקנית והעיתונאית הבריטית פולי סמסון, שהיא גם רעייתו של חבר להקת פינק פלויד דייוויד גילמור, במתקפה חריפה נגד רוג'ר ווטרס. בציוץ מחשבון הטוויטר שלה כתבה סמסון אתמול (שני): "למרבה הצער, רוג'ר ווטרס, אתה אנטישמי עד יסודך הרקוב. אתה גם מגבה את פוטין והנה מגלומן שקרן, גנב, צבוע, מעלים מס, מיזוגן אכול קנאה. מספיק עם הקשקושים שלך".

רוג'ר ווטרס מתבטא באמירה שערורייתית חדשה על ישראל - ומעמיד עסקה כלכלית של פינק פלויד בסכנה
לראשונה מאז פרוץ המלחמה: רוג'ר ווטרס מגיב

ציוץ זה הצית מחדש את הסכסוך ארוך השנים בין ווטרס וגילמור (ולמעשה בין ווטרס לבין יתר חברי להקתו לשעבר). גילמור עצמו שיתף את הציוץ של סמסון, והוסיף: "כל מה שנאמר כאן נכון וניתן להוכחה".

 

כידוע, ווטרס הוא המוזיקאי המזוהה ביותר עם תנועת ה-BDS והחרם התרבותי על ישראל. הוא מרבה לדבר בגנות ישראל בהקשר של הסכסוך הישראלי-פלשתיני וזה שנים קורא לאמנים המתעתדים להופיע בארץ שלא לעשות זאת. לאחרונה גם הביע תמיכה בנשיא רוסיה ולדימיר פוטין והצדיק את פלישת צבא מדינתו לאוקראינה.

מאוחר יותר פורסמה תגובה בחשבונות האינסטגרם והטוויטר מטעמו של ווטרס, שבה נכתב: "רוג'ר ווטרס מודע לדברי ההסתה הבלתי מדויקים שנאמרו אודותיו בטוויטר על ידי פולי סמסון, אותם הוא יכול להפריך לחלוטין. נכון לזמן זה הוא מתייעץ באשר לתגובתו ועמדתו".

ההנחה הרווחת היא כי סמסון צייצה את הדברים כתגובה לראיון שהעניק לאחרונה שותפו של בן זוגה להרכב האגדי עבור עיתון גרמני, שבו טען ששינה את דעתו על הנשיא הרוסי בשנה האחרונה, לאור הפלישה לאוקראינה. זאת לאחר שבעבר תיאר אותו כ"גנגסטר". "אולי אני לא צריך להיות כך, אבל אני היום הרבה יותר פתוח להקשיב למה שיש לפוטין להגיד", אמר בראיון. לצד כך הביע הזמר בראיון את דעותיו האנטי-ישראליות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...