"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

האם המתעלל בכלב עבר התקף פסיכוטי?

שוחחנו עם פסיכיאטר על מנת לענות על השאלה שמעסיקה רבים – מצפייה בסרטון ההתעללות בכלב בבת ים, האם מדובר היה בפסיכוזה או שמא ברוע לב?

,עודכן
צילום: משרד החקלאות // "'מצב פסיכוטי' הוא מצב בו אדם לא מבין נכונה את המציאות". הכלב שעבר התעללות בבת ים

יומיים אחריהסיפור שזעזע את המדינה, והרשת עדיין סוערת. מאות הציעו לאמץ את הכלב שעבר התעללות בבת ים, ונדמה שאפילו העיסוק בהפגנות ובסגר פינה את מקומו לרגע למען דאגה כנה לשלום הכלב שניצל ע"ימישל טרוני, אדם ארמא ודניס צ'רקוב.

"צריך לסרס אותך": סלבס מגיבים למתעלל בכלב

בלעדי: הצצה לחיים החדשים של ציפי רפאלי

אחת השאלות שחוזרות ועולות בקרב המודאגים והכועסים היא האם מדובר היה בהתקף פסיכוטי של אלן מוריסון שהתעלל בכלב, מה שעלול להאיר את כל הפרשה המזעזעת באור אחר. מוריסון אף נשלח לבדיקה פסיכיאטרית בהוראת בית המשפט.

שוחחנו עם הפסיכיאטר ד"ר בן עמית, מקהילת סמבאדי, על מנת שינסה להעריך את התנהגותו של מוריסון עפ"י הסרטון שפורסם.

"כחובב חיות, גם לי היה קשה מאוד לצפות בסרטון", מודה עמית ומסביר מהו בכלל "התקף פסיכוטי", על מנת לתקן תפישה נפוצה אך קלוקלת של המושג.

במרבית המקרים שפורסמו התוקף לא היה מנותק מהמציאות. הכלב שעבר התעללות // צילום: משרד החקלאות
במרבית המקרים שפורסמו התוקף לא היה מנותק מהמציאות. הכלב שעבר התעללות // צילום: משרד החקלאות

"כמו במקרים אחרים של תוקפנות קשה, לפני המענה על השאלה האם היה מדובר ב'מצב פסיכוטי', יש מקום לתקן מיסודה טעות נפוצה: 'מצב פסיכוטי' הוא מצב בו אדם לא מבין נכונה את המציאות, מה שגורם לסבל לאותו אדם ועשוי להוביל לעיתים להתנהגות חריגה, אבל לרוב לא מוביל לתוקפנות".

ד"ר עמית מסביר שללא סימנים של ניתוק מהמציאות, אין לקשר בין תוקפנות לפסיכוזה. זה נכון לגבי המקרה הנידון, וגם לגבי מקרים אחרים שנידונו בתקופה האחרונה, הן לגבי התעללות בחיות והן לגבי מקרים מסוימים של אלימות במשפחה.

"תתבייש": תקוה גדעון נגד אמיר השכל

"נסי לפרגן": יונתן רושפלד נגד רותי ברודו

"במרבית המקרים המפורסמים בשנים האחרונות של התעללות בחסר ישע, ובכללם הסיפורים המזוויעים של אלימות בתוך המשפחה, התברר כי התוקף לא היה 'מנותק מהמציאות', אלא עשה זאת מתוך תחושת עלבון, זעם ורצון להכאיב לאחר, תוך הבנה מלאה של ההשלכות", מסביר ד"ר עמית ולמעשה מפריך את ההשערה כי מדובר היה בהתקף כזה. יש לקחת בחשבון שמדובר בהערכה אשר עולה מצפייה בסרטון בלבד, ללא היכרות עם המתעלל.

אם זה לא התקף פסיכוטי, איך היית מגדיר את ההתנהגות המשתקפת מהסרטון?

"התעללות בבע"ח, כמו במקרה זה, עשויה להעיד על אופי אכזר במיוחד והעדר אמפתיה, אפילו יותר מאשר פגיעה בבני אדם. אם יתברר שהכלב אכן היה שייך לבת זוגו והמעשה נעשה בכדי לפגוע בה, אזי בהחלט מדובר במקרה מהסוג שלמרבה הצער אנו מרבים לראות לאחרונה, של פגיעה בילדים כדי להתנקם בבת הזוג".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר