"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מיהו המוזיקאי שחשף קשר משפחתי לרובי ריבלין?
בין שלל הברכות שמילאו את הרשת והוקדשו לנשיא היוצא, בלט במיוחד פוסט מרגש שכתב זמר מפורסם, שגם גילה לנו סוד מפתיע
נשיא המדינה לשעבר ראובן (רובי) ריבלין | צילום: אורן בן חקון

מיהו המוזיקאי שחשף קשר משפחתי לרובי ריבלין?

בין שלל הברכות שמילאו את הרשת והוקדשו לנשיא היוצא, בלט במיוחד פוסט מרגש שכתב זמר מפורסם, שגם גילה לנו סוד מפתיע

עמי פרידמן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

הרשת התמלאה אתמול (רביעי) בלא מעט תודות, פוסטים וברכות לרגל פרידתו שלראובן ריבליןממוסד הנשיאות. אך בין כל אלה היה גם פוסט שכתב מוזיקאי מוכר, שחושף קשר משפחתי מפתיע לנשיא היוצא.

"רובי היקר", כתב אתמול בחשבון האינסטגרם שלו הזמרירמי קפלן, ופרסם שתי תמונות של ושל ריבלין. "למען גילוי נאות אספר שאמא שלך ואבא של אמי, הם אח ואחות. זה עושה אותך בן דוד ראשון של אמא שלי, אורה", הפתיע הזמר רבים.

"כשעלינו מארה״ב לישראל ב-1969 עשינו זאת באונייה, במסע בן שבועיים", סיפר. "כשהגענו לישראל והאונייה עגנה בחיפה, היו אלו אתה ואחיך לייזי שאספו אותנו מן הנמל בחיפה. מסתבר שהיה לך חלק רציני בשכנוע הוריי לעשות מעשה ציוני ולעלות לארץ הקודש. על זה אני מודה לך בליבי, באופן מתמשך מאז ועד היום. הרי אני מאושר וגאה שתרגמנו את היהדות האמריקנית שלנו לפרויקט הציוני ששמו מדינת ישראל".

מכאן פונה קפלן לבן משפחתו, אך תחת כובע רשמי יותר. "כרגע, רציתי להודות לך, אדוני הנשיא, מהמקום של אזרח. ישראלי שגאה בנשיא שלו ובפועלו, גם אם היתה פדיחה אחת של מסיכה בקורונה שעליה כבר התנצלת", כתב. "אני חש שלמרות הזהות הפוליטית הימנית הברורה שלך לאורך השנים, בהגיעך למשכן הנשיא חיפשת תמיד את טובת הכלל ישראלי. זה כלל את כולם מארבעת השבטים שחיים כאן. יש לך יכולת גדולה לראות את הדברים כפי שהם באמת, ולהתייחס אליהם באופן האנושי ביותר. לחפש תמיד את טובתם של האנשים היושבים בציון. גם אם הם לא מה'שבט' שלך.

"לאורך הכהונה שלך אני שומע עליך אינסוף דברי שבח, מצד אנשים שבאים מכל קצוות הפוליטיקה והגיאוגרפיה. בימין ובשמאל, בעיר ובכפר. זאת מפי אנשים שאינם יודעים את הקשר שלי אליך. בכוונה איני טורח לספר כדי שלא יזייפו לטובתך. בעם מבינים שכוונותיך טובות ודבריך באים מן האמת והאנושי".

את דבריו סיכם המוזיקאי בעוד דברי שבח. "אמנם אני נמצא בישראל רק 52 מתוך 73 שנות מדינה", אמר. "אבל אין לי ספק שהיית בין הטובים והנערצים ביותר בתפקיד האמורפי הזה, וקולך תרם באופן משמעותי ופורה כמעט בכל פעם שנשמע. אז ביום צאתך מהמשרד, (חשוב לי) הייתי חייב לומר בקול: רובי ריבלין, אתה דמות מופת ונשיא גדול".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...