לציון 100 הימים שבהם החטופים נמצאים בשבי חמאס ברצועת עזה, גם לוסי אהריש עסקה אתמול (ראשון) בנושא – וראיינה לשם כך את בן דודו של ירדן ביבס, שנחטף לעזה ב-7 באוקטובר יחד עם אשתו שירי ושני ילדיהם, אריאל בן ה-4 וכפיר בן השנה.
במהלך הריאיון, אהריש הנרגשת דיברה בקול חנוק מדמעות על בני המשפחה בכלל ועל שירי בפרט, שנאלצת להתמודד עם סיטואציה אימהית בלתי אפשרית עם שני ילדים קטנים בשבי "כשאתה רואה תמונה של תינוק, אי אפשר לדמיין את זה, אי אפשר לעכל את זה", התקשתה אהריש במהלך הקטע, אותו שיתפה בחשבון האינסטגרם שלה, שם יש לה 109 אלף עוקבים.
בהמשך דבריה, ניסתה המגישה לדמיין מה עובר על הילדים ועל אמם. "איך אפשר לשמור עליהם שם? מה הוא מבין בכלל? מה הוא מבין במה שהוא עובר? מה הם מבינים בכלל מה עובר עליהם? איך אתה מסביר את זה? כאמא, אני מנסה לדמיין מה ילד בן תשעה חודשים-שנה מבין", שיתפה בקול שבור. דבריה המצמררים של אהריש זכו גם לתגובות מצד חברי הפאנל שהתארחו באותו משדר. "יום הולדת שנה בשבי, לא נתפס".
כזכור, יממה אחרי הטבח הנוראי שביצע ארגון הטרור ב-7 באוקטובר ביישובי עוטף עזה ודרום הארץ, אהריש, שהותקפה על ידי גולשים על כך שהיא אינה מביעה את דעתה בנושא, כתבה: "האהוב היקר לי מכל (הכוונה היא ולבעלה ואבי בנה, השחקן-זמר צחי הלוי, י"ד) יצא להגן על המדינה, ואין מנוחה. הלב שלי שבור למראות ולידיעות על יותר ויותר ילדים לאנשים שיקרים לי, שהידיעה הנוראית מכל הגיעה אליהם. הלב מרוסק למראה הזוועה והטבח שביצעו חיות ותת-אדם בחפים מפשע. אין מחילה, אין סליחה ואין הבנה".
עוד כתבה אז: "לא נותר לי לכתוב רק שאני מאחלת לכל הפצועים החלמה מהירה ולכל מי שהמשפחה שלו לא איתו, אמן ויתאחד איתה במהרה. לכל הגיבורים החיילים, הלוחמים, האזרחים שנלחמים על הבית – תשמרו על עצמכם מכל משמר ותשובו כל אחד ואחת מכם לביתכם בשלום ובבטחה".


