יואב אליאסי, "הצל", שכידוע אוהב לעסוק בנושאים פוליטיים ואקטואליים בחשבון הפייסבוק שלו, העלה היום (ראשון) פוסט העוסק בחברת שטראוס, שכידוע הקפיאה את הפרסום בערוץ 14, מהלך שגרר רעש רב.
"שלום שטראוס", פתח אליאסי, "לא נעים לי לבשר לכם אבל זה נראה שהמניה שלכם התאבדה.
ככה זה שבשבוע אחד סביבות ה-6,000 מתנתקים מתמי 4 דרך אתר נתק אותי, ועוד אלפים רבים מהחברה עצמה. והמדפים עמוסים במוצרים שלכם... בקיצר, העם אמר את דברו".
הפוסט זכה עד כה לכ-9 אלף לייקים, 1,200 תגובות ויותר מ-300 שיתופים, אולם הוא גם קיבל התייחסות מצד אושיית הרשת הכלכלית, "הסולידית", הבלוגרית דורין הרטמן, שכתבה: "האוטוריטה הפיננסית החשובה יואב אליאסי קובעת כי ירידה של 1% במסחר תוך-יומי שקולה ל'התאבדות' של מניה (לקול תשואות 8,500 לייקים) שכביכול נקשרת לחרם הצרכני על החברה.
"אימתי ניגמל מהפיתוי לתמוך דעות פוליטיות ברעש אקראי של השווקים הפיננסיים?
"לטובת הצל ועוקביו: שוק המניות הוא מערכת מורכבת ותנודתית מאוד, בוודאי ברמת המסחר היומי. מחירי המניות בטווח הקצר מושפעים מאין ספור משתנים - החל מאירועים מהותיים הנוגעים לחברה ספציפית, דרך משתנים כלכליים הנוגעים לענף, למדינה או לעולם כולו, עובר במשברים פוליטיים וביטחוניים, וכלה בסנטימנט של משקיעים.
"עם כמה שזה מפתה לקשור תנודות בבורסה לנראטיבים הפוליטיים המתוחכמים שלנו, בלתי אפשרי לבודד תנודות יומיות למשתנה אחד. זו הסיבה שמעטים מאוד מצליחים להתפרנס ממסחר יומי.
"ואפילו אם אליאסי צודק והמניה היום יורדת בגלל חרם הצרכנים, אז, היות שהשוק הוא מערכת צופה פני עתיד, נראה שגרוסו מודו, המשקיעים לא חוששים מהעניין יותר מדי".
