אניה בוקטשיין שיתפה אמש (רביעי) את 128 אלף עוקביה ברשת החברתית אינסטגרם במה שהיא חושבת על ההסכם הקואליציוני של מפלגת הליכוד בראשות בנימין נתניהו עם מפלגת הציונות הדתית בראשות בצלאל סמוטריץ', לפיו הממשלה החדשה שתושבע היום (חמישי) לא תאשר הצטרפות של המדינה ל'אמנת איסטנבול", אמנה בינלאומית של מועצת אירופה ששמה לה למטרה להילחם באלימות במשפחה, ונגד נשים בפרט. בפוסט כעוס במיוחד שכתבה מתוך חופשה משפחתית שהיא מקיימת בהודו, היא לא חסכה בביקורת ותקפה בחריפות את ממשלת נתניהו השישית.
• אניה בוקשטיין: "עברתי שוב הפלה, הפעם בשבוע 12"
"אני מאוד מנסה שלא, אבל מדי פעם נכנסת להתעדכן מה קורה בארץ, ובכל פעם קוראת אמירה אומללה חדשה", כתבה בוקשטיין בפתח דבריה על רקע הידיעה החדשותית המדוברת. "אבל זה? זה שישראל לא מצטרפת לאמנת איסנטנבול שאמורה לחייב את המדינה לטפל ולחוקק חוקים בנושא אלימות נגד נשים, זה ביזיון!!!", זעקה מתוך הכתוב.

"ואל תדברו איתנו אחר כך על ביטחון אישי!", הוסיפה בזעם. "הממשלה החדשה הרגע אמרה בקול רם שנשים לא מעניינות אותה! (לא שלא ידענו את זה)", עקצה, ככל הנראה, בעקבות חשיפה לידיעות חדשותיות שהתפרסמו לאחרונה וציינו את מספרן המועט של הנשים שיכהנו בקואליציה החדשה והבקשה לעגן בחוק שהפרדה בין נשים לגברים באירועים ציבוריים לא תיחשב הפליה.
"אלימות קיימת בכל המגזרים, ואין נושא חשוב מזה!", פסקה וביקשה לחדד כי לא מדובר בנושא פוליטי. "נשים יקרות", פנתה אל בנות מינה לקראת סיום דבריה. "אנחנו יותר מחצי מהציבור בישראל, אל תשכחו את זה! תרשמו לכן", דרשה כשהיא מזכירה את הכוח הנשי העצום.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו