"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

המשרדים חוזרים

אווירה אופטימית וביקושים ערים בשוק מגדלי המשרדים והמסחר, אבל מה יקרה אם הקורונה תחזור?

מגדלי עזריאלי. תחרות על השטח הפנוי // צילום: טריגונלה, ויקיפדיה

עודד צידון, בשיתוף החטיבה המסחרית, לשכת מתווכי הנדל"ן הארצית

תוכן בשיתוף מסחרי

רק לפני מספר חודשים הספידו את שוק המשרדים והמסחר בתל אביב וישראל כולה. רוב העובדים יצאו לחל"ת או עברו לעבוד מהבית. דיבורים על שינוי הרגלי עבודה וצריכה, עבודה היברידית, קניות ברשתות האינטרנט היו מושגים חזקים. חברות התרגלו לייצר תפוקה ורווחים למרות שהמשרדים היו ריקים. חללי העבודה התרוקנו ושטחי מסחר ומשרדים רבים נשארו ריקים תקופה ארוכה.

העבודה ההיברידית יצרה שוק של שוכרים, שקיבלו כמעט את כל מבוקשם. בעלי נכסים מודאגים, בנוסף לכך שלא קיבלו דמי שכירות, שחלקם הלכו להחזר הלוואות לבנקים, נאלצו לשלם מכיסם

תשלומים כבדים של ארנונה ודמי ניהול, שיכולים להגיע גם ל-50 שקל למ"ר לחודש. המשכירים חיזרו במרץ אחרי שוכרים פוטנציאליים, כולל שימוש במושג מחירי קורונה .

השוק התהפך

והנה, עברו מספר חודשים, והשוק התהפך. חברות ההייטק והטכנולגיה, שהם הקטר והמנוע של שוק המשרדים, חזרו במרץ. גיוסי הון וכוח אדם והתרחבות יצרו ביקושים אדירים לשטחים במגדלי המשרדים החדשים והיוקרתיים. נתון נוסף קריטי של עצירה והקפאת בניית מגדלי משרדים חדשים ב-2019

ו-2020 יצרו מחסור. יזמים רבים וחברות נדל"ן חששו להתחיל בבניית פרויקטים חדשים, בעקבות משבר הקורונה. הבנקים לא מיהרו לתת מימון לבנייה חדשה.

נתון נוסף מעניין: הפקקים וקשי התנועה שכולנו חווים בתקופה האחרונה מאלצים חברות רבות שמתמודדות על גיוסי עובדים איכותיים לחפש משרדים קרובים ונגישים.

כיום כמעט ולא ניתן להשיג שטחי משרדים גדולים מ-500 מ"ר, וישנה תחרות עזה על כל שטח פנוי במגדלים המפוארים ובבניינים כדוגמת מגדלי עזריאלי, מגדלי הארבעה, מגדלי אלון, מגדל ספיר והמגדלים במתחם החדש מנחם בגין, כדוגמת מידטאון, we, רסיטל. גם מגזר חללי העבודה המשותפים חזר לעצמו ולוקח קומות שלמות באותם מגדלים.

תפוסה מלאה

מתחם חסן עראפה החדש ביצחק שדה פינת המסגר, שבו נבנים מספר מגדלים חדשים, ויהיה מוכן בסוף השנה, נתפס כמעט כולו על ידי חברות גדולות. התפוסה היום בתל אביב עומדת על כ-93%, והמחירים במגדלי םהחדשים בממוצע של 100 עד 120 שקל למ"ר.

לגבי תחום המסחר והחנויות, אנחנו עדים לביקושים גבוהים ומיעוט של לוקיישנים באזורים מבוקשים. חברות המזון, הבריאות, מסעדות ושאר מוצרי הצריכה והפנאי עטות על נכסים. האנשים חוזרים לרחובות ולמתחמי המסחר בערים. בתל אביב ממוצע המחירים עומד על כ-170 שקל, והתפוסה שואפת ל-85% במיקומים הטובים. כולנו תקווה שההתאוששות והמומנטום החיובי יימשכו.

במידה שהקורונה תחזור, גם שוק המשרדים והמסחר ייעצרו שוב.

הכותב הואמנכ"ל ובעלים קבוצת פורום נדל"ן, יו"ר ארגון מנהלי ומתווכי הנדל"ן המסחרי בישראל ומנכ"ל החטיבה העסקית מסחרית קלר וילאמס ישראל

תוכן בשיתוף מסחרי

עודד צידון, בשיתוף החטיבה המסחרית, לשכת מתווכי הנדל"ן הארצית

כדאילהכיר