מתוך ועידת הנדל"ן החרדי . צילום: יח"צ

תוכנית הדיור שעשתה שינוי? קוינט דורש להמשיך את 'מחיר מטרה'

מנהל רשות מקרקעי ישראל, ינקי קוינט, השתתף הבוקר (א’) בוועידת הנדל"ן החרדי של קבוצת ״משפחה״ ״טרא״ ונדל״ן מדיה, והתייחס בראיון לעיתונאי עופר פטרסבורג לעתיד תוכנית "מחיר מטרה" על רקע הדיונים במשרד האוצר

לדבריו, התוכנית סיפקה פתרון עבור עשרות אלפי זוגות צעירים: "התוכנית עשתה טוב ונתנה מענה לכמעט 130 אלף זוגות צעירים חסרי דירה. היא לא נועדה לפתור את שוק הדיור לבדה, אלא להוות כלי נוסף לצד הגדלת היצע הדירות. בפועל, היא אפשרה לרכוש דירה בהנחה של חצי מיליון שקלים לפחות ממחיר השוק".

קוינט הבהיר כי עמדת רשות מקרקעי ישראל היא שיש להמשיך ביישום התוכנית גם כעת: "המחלוקת שלי עם האוצר היא שצריך להמשיך את התוכנית הזו בינתיים. היא לא פתרה את כל הבעיות, אבל היא כן הביאה לירידה מסוימת במחירים – וזה ניכר במבצעי הקבלנים. צריך שזו תהיה ירידה משמעותית יותר כדי שזוגות צעירים יוכלו להרשות לעצמם דירה במחיר שפוי".

לדבריו, הממשלה ממשיכה לפעול להוזלת הדיור – אך המטרה עדיין רחוקה: "אנחנו עובדים קשה, אבל עוד לא הגענו למצב שבו זוג צעיר יכול לקנות דירה בעשרות אחוזים מתחת למחיר השוק. יש בעיות מוכרות כמו עליית תשומות הבנייה, זמני ביצוע ארוכים ומימון יקר – אבל האחריות שלנו היא לספק דיור במחירים נגישים".

בהתייחסו לביקורת כלפי טיפול רמ"י במגזר החרדי, השיב קוינט באופן חד: "הביקורת – קנטרנית ולא אמיתית. היו שנים רבות שבהן לא טיפלו בנושא, ואנחנו מטפלים בזה כעת כחלק מהמאמץ הכללי. אם נוזיל את מחירי הדיור לכולם – גם הציבור החרדי ייהנה מכך. זה הכיוון שאליו אנחנו פועלים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...