SERAPID, חברה עם ניסיון הנדסי של מעל 50 שנה, פיתחה את טכנולוגיית שרשרת קשיחה (RCT - Rigid Chain Technology), טכנולוגיה ייחודית מוגנת פטנט, שנחשבת למהפכה בתחום ההינע וההרמה של עומסים כבדים.
"בין הפתרונות המובילים של החברה ניתן למצוא מערכות המאפשרות תנועה חלקה ומדויקת למשקלים כבדים במיוחד, עם אורך מהלך בלתי מוגבל כמעט, למגוון רחב של מגזרי פעילות כגון חלל ותעופה, תעשיות צבאיות וביטחוניות, מדיקל, מעליות רכב ונוסעים, ותעשיות נוספות. הפתרונות של SERAPID מתאימים במיוחד ליישומים בתנאים קשים, בהם נדרשים דיוק ואמינות גבוהים ותחזוקה מינימלית ואנחנו שמחים מאוד להביא את המוצרים שלהם לשוק הישראלי", אומר גיורא נוה, מנכ"ל פרקומט ויו"ר הדירקטוריון.
כיום, העברת עומסים כבדים, בין אם בהרמה ורטיקלית ובין אם בתנועה אופקית, כרוכה לרוב באתגרים מורכבים כמו מגבלות משקל ומרחק, מגבלות מקום (פתרונות קיימים דורשים שטח אחסון משמעותי), דיוק ומיקום, בעיות אמינות (זמני השבתה ארוכים, תחזוקה יקרה וביצועים ירודים) ובטיחות (דליפה של נוזלים הידראוליים, התחממות יתר וכו'). לדברי נוה, לפתרונות המבוססים על טכנולוגיית השרשרת הקשיחה של החברה הצרפתית ישנם יתרונות סביבתיים, תפעוליים וכלכליים אל מול מנגנוני הרמה מסורתיים.
"ב-SERAPID הצליחו לפתח פעולה שקטה נקייה וללא שמן, צריכת אנרגיה נמוכה יותר, אורך חיים משמעותי ותחזוקה נמוכה והתאמה אישית לפי צורך, המאפשרים למשתמשים להתאים את הטכנולוגיה כפתרון האופטימלי בהתאם לצרכים הספציפיים. כמו כן, הם עומדים בתקני בנייה ירוקה והפחתת טביעת הרגל הפחמנית בהשוואה למערכות הידראוליות מסורתיות, ובהתאם את הקטנת ההשפעה הסביבתית", הוא מוסיף.
בשבוע שעבר הציגו אנשי פרקומט את המוצרים החדשים בתערוכת Military & Aviation באקספו תל אביב, וזכו להתעניינות נרחבת. ב-16.12.24, החברה תציג ממגוון המוצרים של SERAPID בכנס נוסף, הכנס השנתי לפתרונות בקרה, אוטומציה, הינע והספק לשנת 2024, שייערך גם הוא באקספו בת"א.
פרקומט, חברה ציבורית שנוסדה בשנת 2009, עוסקת בתכנון, פיתוח, אספקה, הרכבה ושירות של מתקני חניה עבור פרויקטי נדל"ן ברחבי הארץ.
פרקומט הינה אחד מספקי פתרונות החניה המכניים והרובוטיים המובילים בישראל. נכון להיום מסרה החברה מעל 270 פרויקטים, הכוללים מתקני חניה בהיקף מצטבר של אלפי מקומות חניה. בשנים האחרונות החברה נמצאת במגמת צמיחה מואצת הנובעת מגידול בכמות הלקוחות ובמספר הפרויקטים אותם החברה מבצעת, לרבות החניון הציבורי הרובוטי הראשון בישראל שהחברה מקימה עבור "אחוזות חוף" ברח' בוגרשוב בתל אביב, הכולל 224 מקומות חניה. פרויקט דגל זה אמור להימסר למזמין בחודשים הקרובים. ביולי 2022 הפכה פרקומט לחברה ציבורית הנסחרת בבורסה לניירות ערך בתל אביב ובין בעלי מניותיה הנוכחיים, נכללים מור קופות גמל, מור קרנות נאמנות, קרן הגידור נוקד קפיטל, חברת הנדל"ן קנדה-ישראל וחברת הנדל"ן אאורה, המספקים לחברה גב פיננסי איתן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו