מכירה מוקדמת יכולה להיות הרווח האמיתי על קניית דירה // צילום: יוסי זליגר (ארכיון) // מכירה מוקדמת יכולה להיות הרווח האמיתי על קניית דירה

"הרווח בנדל"ן הוא בקנייה לא במכירה"

רבים מאמינים שמכירת נכס שקניתם תניב רווחים • לפעמים קניה מוקדמת היא הרווח האמיתי

מחיר הקניה של נכס הוא נקודת התחלה, המהווה השפעה עיקרית בעולם הנדל"ן, כך טוען ניר שמול, מנכ"ל חברת שניר, המשווקת פרויקטים רבים בתחום המגורים ובתחום המסחרי. שמול, שהיה בעברו סמנכ"ל שיווק ופיתוח עסקי בחברת גינדי השקעות, למד בשנותיו הרבות בנדל"ן כי הרווח בתחום הוא בקנייה ולא במכירה.

שמול מסביר כי "אם ערך הדירה או המגרש שקנית, עלה באותם האחוזים כמו כל שוק הנדל"ן, אז אין כאן רווח אמיתי. כלומר, אם רכשת דירת ארבעה חדרים, לדוגמה במיליון ₪, ואחרי ארבע שנים מכרת אותה ב- 1.5 מיליון ש"ח וכל השוק עלה ב- 500 אלף ש"ח, אז בעצם לא עשית רווח אמיתי, כי לא תוכל לקנות בכסף שקיבלת, נכס שונה ממה שמכרת. אך אם ערך הדירה או המגרש עלה ביותר אחוזים מכל שוק הנדל"ן, הרי שהרווחת את ההפרש. לכן הקנייה היא נקודת ההתחלה החשובה, אם במחיר ההתחלתי ואם בבחירת אזור בעל פוטנציאל פיתוח גם ליזם וגם לדייר הסופי".

למכירה מוקדמת של דירה מספר סבבים, כאשר המחירים עולים מסבב לסבב וההבדלים יכולים להסתכם בכמה מאות אלפי שקלים. לכן ככל שמקדימים-מרוויחים. לרוב, המחירים השונים נובעים מאסטרטגיית היזם ובהתאם למטרתו.

מי שנהנה מהמחיר האטרקטיבי הם המשקיעים, שמבינים שזו השקעה טובה, כאשר זוגות צעירים אינם מנצלים זאת משתי סיבות עיקריות. האחת, היא שצעירים חוששים לקחת סיכון בנדל"ן כאשר הם רואים מחיר אטרקטיבי. אך שמול מסביר "שכאשר הלקוח מבין את המשמעות של המחיר האטרקטיבי ומאיפה הוא נובע, מבינים שזו היא יותר הזדמנות מאשר סיכון. התנאי לקבלת מימון מהבנק לבניית פרויקט נדל"ן, ולהימנע מהבאת הון אישי גדול, על היזם למכור בין 20 ל- 30 אחוז מהמלאי לפני תחילת הבנייה, לכן המחירים ההתחלתיים נמוכים הרבה יותר". 

הסיבה השנייה היא שלרוב מי שיודע על הסבב הראשוני, של המכירה המוקדמת הם המקורבים. לכן, בכדי להקל על לקוחותיהם, חברת שניר משיקה את "מועדון המגורים של ישראל". זהו למעשה מועדון ייחודי שפונה לקהל המחפש הזדמנויות בלתי רגילות בתחום הנדל"ן, את הפרויקטים שצופה להן הצלחה גדולה, באזורים המתפתחים בקצב מהיר. 

ניר שמול // צילום: דרור סיתהכל

למצטרפים ינתנו עדכונים על מכירות מוקדמות שעוד לא פורסמו, קו פתוח וישיר להתייעצויות בתחום ההשקעות בנדל"ן, הזדמנויות להשקעה בנדל"ן מסחרי, הנחות בלעדיות ותנאי מימון נוחים ואטרקטיביים לקניות קבוצתיות (קבוצות רכישה).

הקמת "מועדון המגורים של ישראל" נבע מהרצון של חברת שניר, ובראשה ניר שמול, לשלב את הזוגות הצעירים שמעוניינים לרכוש דירה במחירי המכירה המוקדמת, אם המכירה היא לצורך דיור או השקעה. אלו שמכירים באפשרות המכירה המוקדמת, אלו שדואגים להיות מעודכנים ללא הפסק בכדי להגיע אל המחיר המשתלם ביותר בשוק, הם המכונים בפי שמול "האמיצים", מרוויחים בהחלטתם להיות ראשונים כאמור מאות אלפי שקלים בטרם תחל הנהירה של כל עם ישראל.

בין הפרויקטים אותם שמול משווק, לדוגמא פרויקט פארק TLV בשכונת הארגזים של חברת אלעד ישראל מגורים, פרויקט חיפה מערב של אלמוג כדאי, פרויקט עמק הכרמל בנשר של חברת אלמוגים ועוד, פרויקט O PARK של חברת אפי קפיטל באור עקיבא, פרויקט קרסו בהרצליה, פרויקט מיכאל אנגלו בכנרת ועוד. 

שמול נותן דוגמה מפרויקט "חיפה מערב" של חברת אלמוג כדאי, כיצד פרויקט אחד יכול להשפיע על הנדל"ן באזור כולו. הפרויקט "חיפה מערב", ששיווק שמול ומונה כ- 10 בניינים, נבנה במיקום אטרקטיבי והפך את הפרויקט ליעד נדל"ן מבוקש. הפרויקט הפתיע את השוק כאשר נמכרו בו כ- 270 יחידות דיור בפחות מחודש ימים. בעקבות הצלחת הפרויקט קמו פרויקטים נוספים באזור ואף קראו לשכונה החדשה על שם הפרויקט "חיפה מערב".

פרויקט חדש שמעודד השקעה ובניה באזורו, יביא לעליית הערך בפרויקט כיוון שהציפיות מהאזור רק גדלות ובתגובה, ההשקעות מתרבות. זוג צעיר שקנה דרך "מועדון המגורים של ישראל" יכול להרוויח הרבה יותר מההתפתחות האזורית כיוון שהוא בסימן רווח עוד משלב הקניה. עובדה זו יכולה ליצור הכנסה נוספת לזוג צעיר שהשקיע את מיטב כספו בדירה ונמצא במעקב ובהתייעצות מתמדת מעצם היותו בחבר מועדון המגורים של חברת שניר.

להצטרפות למועדון המגורים של ישראל לחץ כאן

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...