"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

האטה בצמיחה: התמ"ג עלה ב־2.3% בלבד

הלמ"ס פרסם את הנתון במסגרת אומדן ראשון של החשבונות הלאומיים • בנטרול הירידה ביבוא והזינוק בהשקעה הציבורית - שיעור הצמיחה נמוך אף יותר

,עודכן
בנק ישראל // צילום: רויטרס

התוצר המקומי הגולמי של המשק עלהברבעוןהשלישי של השנה ב־2.3%בחישוב שנתי, כך פרסמה אתמול הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, במסגרת אומדן ראשון של החשבונות הלאומיים.

הנתון נמוך מתחזיות הכלכלנים לרבעון, שנעו בין 2.5% ל־3%. במסגרת העדכון הוריד הלמ"ס בדיעבד אתנתוני הצמיחהברבעונים הקודמים: הנתון המעודכן לצמיחת המשק ברבעון השני עומד על 1.2% (1.8% לפי העדכון הקודם), והנתון לרבעון הראשון עומד על 4.6% (5.1% לפי העדכון הקודם).

מרכיבי הצמיחה ברבעון השלישי מחזקים את הרושם השלילי. היבוא רשם ברבעון זה ירידה של 5% וההשקעה הציבורית זינקה ב־9.5% - בנטרול שני נתונים אלה היה שיעור הצמיחה נמוך אף יותר. התוצר העסקי צמח לפי האומדן הראשון ב־2.1% בלבד. לעומת זאת, ההוצאה לצריכה הפרטית רשמה עלייה מתונה של 2.1%, היצוא גדל ב־0.9% בלבד ובהשקעות בנכסים קבועים נרשמה ירידה של 6.3%.

היבוא ירד ב-5% // צילום: קוקו

תחזית הצמיחה למשק לשנת 2018 של בנק ישראל, האוצר וגופים בינלאומיים עומדת על 3.7%, וככל הנראה תשתנה לנוכח הנתונים החלשים. אמיר כהנוביץ', הכלכלן הראשי של בית ההשקעות אקסלנס, אמר כי "על פניו אלו נתונים חלשים, אבל הם אחרי ארבעה חזקים כך שאנחנו עדיין במסלול לצמיחה של יותר מ־3% ב־2018".

לדבריו, הבעיה היא בעיקר "בשימושים של התוצר, שזה הישענות על צריכה ציבורית וחולשה בולטת בצריכה הפרטית ובהשקעות. נקודת החוזק של יצוא שירותים תעמוד בקרוב בפני מבחן קשה, כשסקטור הטכנולוגיה מוביל את הירידות בשוקי העולם ובעבר היה בעל מתאם גבוה ליצוא שירותים מישראל. לנגיד החדש, פרופ' אמיר ירון, יהיו חיים קלים. צמיחה חלשה, אינפלציה נמוכה ואבטלה שחזרה לעלות מעט - מה שמוריד משמעותית מהלחץ להעלאת ריבית".

יונתן כץ, כלכלן בכיר בלידר השקעות, סבור כי "מדובר בנתונים חלשים יחסית, המצביעים על התמתנות בצריכה הפרטית, קיפאון ביצוא סחורות וירידה בהשקעות. הקטר העיקרי נותר יצוא שירותים (היי־טק בפרט) והצריכה הציבורית (הממשלה). נתון זה עשוי להקשות על העלאת הריבית ב־26 בנובמבר. עם זאת, בנק ישראל עשוי להדגיש את הצמיחה ללא מסי יבוא בקצב של 3% ברבעון ג', לאחר 2.4% ברבעון השני".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר