"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בדקנו: לכמה זמן תספיק המקדמה למובטלים החדשים?
האוצר מציע למובטלים החדשים מקדמה של 2,000 שקל, וביטל את המענק לחג • בדיקת ישראל היום
צילום אילוסטרציה: GettyImages

בדקנו: לכמה זמן תספיק המקדמה למובטלים החדשים?

האוצר מציע למובטלים החדשים מקדמה של 2,000 שקל, וביטל את המענק לחג • בדיקת ישראל היום

זאב קליין
, עודכן

כ-800,000 אלף מובטלים חדשים נרשמו מתחילת חודש מרס באתר המקוון של שירות התעסוקה באמצעות טופס הרשמה ראשוני. כעת הטיפול בהם עבר לידי שירות התעסוקה והביטוח הלאומי, על מנת להבטיח שיקבלו בערב פסח מקדמה בסך 2,000 שקלים.

בתוך כך, בוטל המענק החד פעמי שהובטח בסך 500 שקלים, שהיה מאפשר למובטלים להגדיל את הקניות לחג, ומשרד האוצר חסך 450 מיליון שקלים.

מאות אלפי בתי אב נאבקים בימים אלה בהשלכות הכלכליות של מגפת הקורונה: סגירת מקומות העבודה, סגירת התיירות והתחבורה ושליחה של מאות אלפים לחל"ת. המקדמה שמציע משרד האוצר, לפחות לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, לא תקל בהרבה את המצב: לפי נתוני הלמ"ס, סך ההוצאות של יחיד בחודש (בשקלים) ללא משכנתא עומד על 2,490 שקלים, ועם משכנתא או שכירות - 7,790 שקלים.

לפי נתנוי הלמ"ס, יחיד שמתגורר בדירה בבעלותו מוציא בחודש כדלהלן: חשמל 175, מים 100, ארנונה 750, גז 50, אוכל 1,400, ועד בית 454, טלפון נייד 58, אינטרנט 76, דלק 290, משכנתא או שכירות 4,500. לפי מספרים אלה, המקדמה המוצעת תספיק (בערך) לשבוע, לא כולל קניות לחג.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...