"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הציבור הסתער - והבדיקות המהירות אזלו מהמדפים
מתווה החזרה ללימודים מתבסס עליהן, אך קשה יותר ויותר להשיג את בדיקות הקורונה המהירות • אחת הסיבות - שינוי האריזה של בדיקות "רניום" • חברות הפארם: "אין מחסור"
בדיקה ביתית באחת מרשתות הפארם | צילום: יהושע יוסף
בדיקת "ישראל היום":

הציבור הסתער - והבדיקות המהירות אזלו מהמדפים

מתווה החזרה ללימודים מתבסס עליהן, אך קשה יותר ויותר להשיג את בדיקות הקורונה המהירות • אחת הסיבות - שינוי האריזה של בדיקות "רניום" • חברות הפארם: "אין מחסור"

היאלי יעקבי-הנדלסמן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

מתווה החזרה ללימודים של משרדי הבריאות והחינוך מבוסס על בדיקות מהירות, אלא שמתברר כי כמעט לא קיים מלאי של ערכות ביתיות לבדיקת קורונה ברשתות הפארם.

הסיבה העיקרית לכך היא שעד היום משרד הבריאות אישר לספק אחד בלבד, "רניום", למכור את המוצר. בנוסף, המוצר, שהחל להימכר בתחילת השבוע שעבר, גרם להסתערות על המדפים, ולכן נוצר מחסור. עם זאת, בימים הקרובים תחל גם חברת "אבוט" למכור את הבדיקות המהירות מתוצרתה, באישור משרד הבריאות, מה שעשוי להקל על הבעיה.

סיבה נוספת שגרמה למחסור בערכות היא העובדה כי רניום מבצעת בימים האחרונים שינוי בכיתוב על האריזות, כך שהן לא יכללו עוד את הקביעה "יותר מ־99% אמינות בתוצאות".

מרניום מדיקל נמסר כי "אנו עושים את מרב המאמצים להיענות לביקוש הרב לבדיקות ולהבטיח את זמינותן בשוק".

באשר לעדכון הכיתוב על גבי האריזות, נמסר כי "אין כל מניעה להשתמש בערכות, ואין הנחיה של משרד הבריאות או צורך לאיסוף הערכות הקיימות מהמדפים. בתהליך התיקוף של הבדיקה, שנערך במסגרת בדיקה בלתי תלויה של המרכז הרפואי שיבא, בטרם אושרה הבדיקה על ידי משרד הבריאות, הוכח שהבדיקה אמינה ביותר מ־99% במקרים שבהם הנבדק מקבל תוצאה שלילית, אם הוא סימפטומטי ואם הוא א־סימפטומטי. במקרים שבהם הנבדק מקבל תוצאה חיובית, רגישות הבדיקה נעה בין 83.33% לבין 92%".

מרשת סופר פארם נמסר כי "לאור החלטת הספק לעדכן את הכיתוב בחזית האריזה אנו ממתינים לאספקה מחודשת, וכעת קיים מחסור ברשת עד לאספקת האריזות המתוקנות".

ברשת BE מבית שופרסל יש מלאי מצומצם שאוזל במהירות, ומהרשת נמסר כי "אנו מקבלים אספקה יומית לסניפי הרשת, ובשבוע האחרון נקנו אלפי ערכות בדיקות ביתיות". אדם פרידלר, מנכ"ל "גוד פארם", ציין כי "אין ממש מחסור. הקצב גבוה ואנחנו מדביקים קצב. לפעמים יש מחסור זמני בשל לקוח שקונה קרטון שלם, אבל לא משהו קיצוני".

גם BD האמריקאית - חברת בקטון דיקינסון לציוד רפואי ודיאגנוסטיקה מהגדולות בעולם - קיבלה אישור ממשרד הבריאות לספק בדיקה מהירה לזיהוי קורונה על בסיס אנטיגן, וקבלת תוצאה תוך כ-15 דקות. המוצר טרם מופץ, וצפוי להיות משווק בקרוב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...