בעלי המאפיות הגדולות: המחירים לא יעלו למרות התייקרות חומרי הגלם

על אף הדיווחים של עלייה ב-20-30 אחוזים במחירי חומרי הגלם במשק משבוע הבא, נראה כי בענף לא יודעים על כך דבר • מדובר במוצרים כמו שמן וקמח, מהם מכינים בעיקר לחמניות, חלות ועוגות שמרים • בעלי מאפיית ברמן: "יכול להיות שיש כאלה שמעלים מחירים. בתור מאפייה תעשייתית - לא שמעתי על זה"

מאפיית ברמן (ארכיון), צילום: אורן בן חקון

למרות הדיווחים על התייקרות חומרי הגלם במאפיות החל מהשבוע הבא, ב-20-30 אחוזים - בעלי המאפיות המסורתיות טוענים כי הם לא יודעים על כך דבר ולא מתכוונים לעלות מחירים. נכון לעכשיו מדובר בלחמניות, חלות ועוגות שמרים, שעשויות להתייקר בגלל עלויות גבוהות של שמן וקמח.

יצחק ברמן, הבעלים של מאפיית ברמן, אמר ל"ישראל היום": "אני לא שמעתי על זה ואני לא יודע מאיפה זה נובע. יכול להיות שיש כאלה שמעלים. אני בתור מאפיית ברמן שהיא מאפייה תעשייתית, לא שמעתי על זה".

לדברי ירון אנג’ל, מנכ"ל מאפיית אנג'ל: "לא ברור לי מה מקור הידיעות האלה. יש התייקרות של חומרי גלם, אבל לא ידוע לי מה מקור השמועות האלה".

שי ברמן, מנכ"ל איגוד המסעדות, הוסיף: "לא שמעתי משהו ספציפי על התייקרות, אך יש התייקרות של חומרי גלם ואנחנו חשים את זה. למשל השמן שמשתמשים בו הרבה מאד למאפיות התייקר מאד בחודשיים האחרונים. יש עכשיו עלייה משמעותית בחומרי הגלם. זה משהו שאנחנו מנסים, גם המאפיות וגם המסעדנים, לראות איך מתמודדים איתו ונשארים עדיין אטרקטיביים במחיר. יש תקרת זכוכית שאפשר לדרוש מהלקוח. מצד שני, יש עלייה בחומרי הגלם, שמשפיעה על הרווחיות. צריך למצוא את האיזון בין להציע מחירים אטרקטיביים לבין למצוא את הדרך לא לקרוס".

מיכל בוטון, בעלת מאפיית-קונדיטוריה הבסטה, מציינת כי חומרי הגלם הם זניחים ביחס לעלויות של כוח אדם: "אני לא מכירה עליות של מחירים במאפיות. אם יעלו את מחיר הבשר במסעדות, אז כנראה שישר יראו את זה, כי זה הכרחי. במאפיות יש המון משתנים בעלויות, ומראש חומרי הגלם הוא לא כזה פקטור משמעותי. מי שיעלה מחירים, זה בגלל שיש לו עוד עניינים.

"יש נטל כלכלי על העסקים. לאחרונה כל הספקים של האריזות העלו את האריזות ב-30 אחוזים, והם אמרו שהמחיר עוד יכול לעלות. גם שם לא ראיתם הבדלים במחירים של הקונדיטוריות. ברגע שיהיו עוד מגבלות על כוח אדם - זה ישפיע על עליות במחירים, כי רוב ההוצאות הן על כוח אדם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר