"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הנוכלים משתכללים: כך נראה עידן הפישינג החדש
מיליון וחצי אתרים ורישומים מזויפים, נוכלים שכבר רואים מה מקלידים בזמן אמת וניצול שמות משפחות החטופים: שנת תשפ״ו התאפיינה בהתרחבות תופעת הפישינג ובתחכום גובר של נוכלי הסייבר • נתוני BrandShield חושפים את היקף התופעה ואת מערכי ההונאה החדשים שמופעלים באמצעות AI

הנוכלים משתכללים: כך נראה עידן הפישינג החדש

מיליון וחצי אתרים ורישומים מזויפים, נוכלים שכבר רואים מה מקלידים בזמן אמת וניצול שמות משפחות החטופים: שנת תשפ״ו התאפיינה בהתרחבות תופעת הפישינג ובתחכום גובר של נוכלי הסייבר • נתוני BrandShield חושפים את היקף התופעה ואת מערכי ההונאה החדשים שמופעלים באמצעות AI

היאלי יעקבי-הנדלסמן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

פישינג | צילום: Gemini
[object Object]

נתוני חברת הסייבר הישראלית BrandShield מציגים היום (רביעי) תמונה מדאיגה. לאורך השנה איתרה החברה למעלה ממיליון וחצי דומיינים מתחזים, ביניהם 10,395 רישומים מזויפים הקשורים לאל על ו-1,165 רישומים למכירת מוצרים תוך התחזות למטה משפחות החטופים. בעולם אותרו גם יותר מ-10,000 דומיינים ואתרים מזויפים הקשורים לפיפ"א לקראת מונדיאל 2026 ו-4,800 רישומים שהתחזו לאילון מאסק.

גם המותגים הגדולים הפכו ליעד מרכזי: 5,878 דומיינים מזויפים או חשודים אותרו סביב Omega, לצד 5,134 הקשורים לנייקי, 4,987 ל-Labubu ו-4,041 לאייפון.

“התוקפים הולכים למקום שבו נמצא האמון של הציבור”, אומר יואב קרן, מנכ"ל BrandShield. "זה יכול להיות גוף ממשלתי, חברת תעופה, מותג מוכר או אדם מפורסם. ככל שהשם מוכר יותר, קל יותר לגרום לקורבן להאמין שהפנייה אמיתית".

במקביל השתכללו גם שיטות ההונאה. כך למשל, בקמפיין שהתחזה ל"רשות התנועה בישראל" נשלחו הודעות SMS על חוב של 100 שקלים בגין קנס תנועה. המערכת שמאחורי האתר אפשרה לתוקפים לראות בזמן אמת את הפרטים שהקורבן מקליד, עוד לפני שלחץ על "שלח", ולעקוב אחר פעולותיו במהלך ההונאה.

בבדיקה שערכה BrandShield נמצא כי באמצעות כלי AI ובוני אתרים ניתן להקים בתוך כחמש דקות עסק מזויף שנראה אמיתי - עם שם, לוגו, אנשי צוות, המלצות, תמונות ומספר טלפון. כך ניתן לייצר במהירות אתרים בכל תחום, מבנקים וחברות ממשלתיות ועד אינסטלטור ומנעולן, וכך לאסוף באמצעותו מידע אישי או לגבות תשלום עבור שירות שלא יינתן.

"ה-AI משנה בעיקר את קנה המידה", אומר קרן. "מה שבעבר דרש ידע, זמן וכסף אפשר היום לייצר בתוך דקות ולשכפל שוב ושוב".

במהלך השנה חשפה BrandShield גם רשת שפעלה מהונג קונג והפעילה אתרים למכירת תרופות מזויפות ברחבי העולם תוך התחזות לגופי בריאות. לדברי קרן, השילוב בין AI, הקמה מהירה של אתרים ומערכות שמאפשרות לנהל את ההונאה בזמן אמת צפוי להפוך את ההתמודדות עם התופעה למורכבת עוד יותר בשנה הקרובה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...