יתרונות של חלב אמיתי - בלי פרה: שטראוס משיקה מוצרים טבעוניים

חברת המזון משיקה את המותג cow free • הקטגוריה כוללת לעת עתה חלב תחת המותג יטבתה וממרח בסגנון גבינת שמנת תחת המותג סימפוניה • "אנחנו אחת החברות הראשונות בעולם שמשיקה מוצרים שיש להם את יתרונות חלבון החלב, בטעם מאוד דומה לחלב, אבל זה לא חלב"

cow free של שטראוס. צילום: יהושע יוסף

בשורה חדשה לשוק תחליפי החלב: שטראוס השיקה היום (רביעי) מוצרים ללא לקטוז, טבעונים ופרווה תחת המותג cow free. זאת באמצעות חלבון שהוא אינו מן החי. הקטגוריה כוללת לעת עתה חלב תחת המותג יטבתה וממרח בסגנון גבינת שמנת תחת המותג סימפוניה.

יש לציין כי החלבון במוצרים אלה זהה לחלבון חלב ולכן לאלרגיים לחלב אסור לצרוך את המוצרים הללו. על המוצרים ישנו סימון לפיו ניתן מכיל אלרגן חלב.

שי באבד, מנכ״ל שטראוס והמוצרים החדשים,

מדובר בסדרת מוצרים המבוססת על חלבון BLG שמיוצר בטכנולוגיית התססה מדייקת, המאפשרת ייצור חלבון הזהה בהרכבו לאחד מהחלבונים המצויים בחלב פרה, שאינו מן החי וללא לקטוז. המוצרים הראשונים בסדרה, יושקו לציבור הרחב בשבועות הקרובים הם סימפוניה CowFree ויטבתהCowFree. בשטראוס מתכננים להרחיב את הקטגוריה עם מוצרים נוספים. שטראוס מציינת כי המחיר לקמעונאים יהיה דומה למחיר של אלפרו. אם הקמעונאים ימכרו את המוצרים באותו המחיר, מחיר החלב יעמוד על כ 16 שקלים.

שי באבד, מנכ״ל שטראוס, אמר היום בהשקת המוצרים: ״יש חברות שבאמצעות טכנולוגיה מתקדמת הצליחו לחקות את החלבון של הפרה, מהצומח. הבשורה הגדולה היא שהיום אנחנו מכניסים לראשונה במדינת ישראל ואנחנו אחת החברות הראשונות בעולם שמשיקה מוצרים שיש להם את יתרונות חלבון החלב, בטעם מאוד דומה לחלב, אבל זה לא חלב. אין בזה כולסטרול. יש בזה את יתרונות החלבון, והבשורה הגדולה בישראל היא שזה פרווה. לכן, לראשונה, אנחנו כאנשים שמפרידים בין חלב לבשר, נוכל לשתות קפה בטעם קפה ממוצר שאינו חלב, אבל מתנהל ובטעם שלו מאוד דומה לחלב. זה נכון לחלב, לגבינה וזה נכון לגבי שלל מוצרים נוספים".

משדר מיוחד לכבוד החזרה ללימודים - ביס לבי״ס // צילום: גרגורי ירין

והוסיף: "בשנתיים וחצי האחרונות התמקדנו באסטרטגיה שלנו, בליבה, לראות איך אנחנו מפחיתים מקטים, משקיעים במפעלים ובפיתוח, איך מתנהלים מול יוקר חומרי הגלם והמצב הדמוגרפי, חיזקנו את יסודות החברה והפכנו אותה לחזקה יותר, אבל מצד שני לרגע לא הפסקנו עם החדשנות ולא שכחנו את מקומנו - לשרת כמה שיותר קהלים, ולחדש כל הזמן. בחודשים האחרונים עלינו למתקפה בכל הקשור לחדשנות מגוונת וחדשנות אסטרטגית".

שי באבד, מנכ״ל שטראוס, צילום: יהושע יוסף

באבד המשיך והרחיב על התהליכים: "במחלבות ובממתקים עשינו סדרה שלמה של ללא גלוטן, במחלבות הבאנו את שלל הטעמים ומחדשים כל הזמן. לצד החדשנות המגוונת, השקנו את מכשיר השבת בתמי 4, בעוד חודש וחצי אנחנו פותחים את המפעל לתחליפי חלב בצפון, והיום בפעם הראשונה בישראל נביא את המוצרים שלנו בשם cow free שיתנו את אותה חוויה וטעם שנותן החלב. במבחני טעימות שעשינו, נתנו מספר חברות - חלב יטבתה, תנובה, טרה ו-COWFREE, ואי אפשר להבדיל".

"זו בשורה משמעותית. אבל מבחינת תיאום ציפיות , זו לא תהיה מחר בבוקר הקטגוריה הכי גדולה במדינת ישראל. זה יקח זמן", אמר באבד. "כמו כל קטגוריה חדשה לוקח זמן לפתח אותה, כמויות החלבון נבנות עם הזמן, זו שרשרת אספקה שצריך לבנות. אבל כמו שחלב צמח ותחליפי חלב צמחו, צריך לראות איך מביאים את הקטגוריה הזו לצרכנים ואיך מפתחים אותה. בסופו של יום המחירים יהיו בסדרי גודל של המחירים שאנחנו מוכרים את אלפרו לקימעונאים אבל התימחור זה עניין של הקימעונאים. ככל שהביקושים יגדלו, יש יתרון לגודל. כשזה יהיה ייצור המוני, המחירים יוכלו לרדת״.

ברק וינשטיין,

ברק וינשטיין, מנהל הפעילות של שטראוס נאו הוסיף ״למעלה מ 60 אחוז מהצרכנים מפרידים בין בשר וחלב. הרבה צרכנים היו רוצים לשתות קפה מיד אחרי ארוחה בשרית. לצידם יש מפחיתנים שרוצים להפחית את צריכת החלב".

"השקה זו היא מוצר ייחודי שיודע לתת חלבון איכותי עם כל חומצות האמינו. בחלב שלנו יש את אותה כמות חלבון וסידן כמו חלב רגיל. אין בו לקטוז ואין בו כולסטרול ואף רכיב מן החי. אנחנו מאמינים שהמוצר שלנו מיועד כמעט לכל האנשים.
החלבון שלנו זהה לחלבון חלב ולכן לאלרגיים לחלב אסור לצרוך את המוצרים הללו. לצד הסימון הטבעוני ולצד סימון הפרווה יש אזהרה שהמוצר מכיל אלרגן חלב. אנחנו בין החברות הראשונות שנכנסו לתחום הזה. יש סטארטאפים וחברות קטנות בעולם, אך אין אף חברה שמוכרת חלב טרי אלא חלב עמיד״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר