בגלל הנשיא טראמפ: עלייה חדה בקניית דגלי ארה"ב בישראל

לרגל חגיגות ה 4 ביולי, חל מדי שנה גם ביקוש בישראל לדגלי ארצות הברית • השנה, מסתבר על רקע המלחמה והאהדה לנשיא האמריקני, חל ביקוש גובר לדגלי ארצות הברית

מפעל ייצור דגלים של קבוצת מרום. צילום: ניר מרום

לרגל חגיגות ה 4 ביולי, אשר מצוינות היום (שישי) חל מדי שנה גם ביקוש בישראל לדגלי ארצות הברית. השנה, מסתבר על רקע המלחמה והאהדה לנשיא האמריקני דונלד טראמפ, חל ביקוש גובר לדגלי ארצות הברית.

אבי מרום מילברגר, יו"ר קבוצת מרום, בעל מפעל לדגלים בכפר סבא, שם מייצרים דגלים בעבודת יד, מספר על עלייה של 50 אחוזים ברכישות של דגלי ארצות הברית. ״בכל שנה לקראת יום העצמאות של ארה"ב אנחנו מוכרים הרבה דגלי ארה"ב. השנה חלה עלייה מאוד משמעותית ברכישת דגלים אלה על רקע המלחמה והאהדה של טראמפ״.

מפעל ייצור דגלים של קבוצת מרום, צילום: ניר מרום

לגבי המזמינים הוא מספר ״מי שהזמין בעיקר דגלים הם אמריקנים החיים בישראל, קבוצת תומכי טראמפ, ישראלים בעלי אזרחות כפולה ישראלית ואמריקאית, מארגני מסיבות 4 ביולי וקבוצת עולים חדשים שלא מכבר הגיעו מארה״ב. הגיע גם חייל בודד שמשרת ביחידה מובחרת וסוגר שבת ומארגן קצת שמח בבסיס ליות העצמאות האמריקני".

"דקות ספורות לפני שסגרנו את המפעל הגיעו קבוצה של וטרנים (יוצאי צבא) של צבא ארה״ב, יהודים ששרתו בויטנאם וכן רוכבי אופנועים שיצאו בשיירה מהמפעל עם דגלי ארה״ב״, סיפר מרום.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר