יוקר המחיה: מבדיקת מחיר סל הקניות הממוצע שערכה המועצה לצרכנות עולה כי במהלך השנה האחרונה עלה מחירו ב-5.2%. לעומת זאת, בין חודש יוני ליולי 2023 - מחירו הממוצע נותר ללא שינוי. הסל הנבדק מכיל 770 מוצרים. פערים משמעותיים נמצאו במחירי הרשתות העירוניות ורשתות הדיסקאונט.
אף על פי שבין חודש יולי האחרון לחודש יוני, לא היה שינוי בסל הממוצע, ישנם מוצרים שדווקא כן התייקרו באופן משמעותי. בין המוצרים אלה ניתן למנות את מחיריהם של פירות, מוצרי עוף טרי, מיצים וקפואים. כך למשל, מחיר קילו בננה התייקר ב-24% אחוזים במהלך החודש האחרון וב-10% במהלך השנה; קילו אבוקדו התייקר ב-22% בחודש יולי, וב-103% לעומת שנה שעברה.
בקטגוריית רשתות הדיסקאונט הרשתות שנבדקו, רשת רמי לוי נמצאה כזולה ביותר, ואחריה רשתות קרפור - רשת טיב טעם נמצאה כיקרה ביותר בקטגוריה זו. בקטגוריית המרכולים העירוניים, רשת פוליצר נמצאה כזולה ביותר, ואילו רשת שופרסל אקספרס כיקרה ביותר, כאשר הפער בין הרשתות עמד על 10% במחיר הסל הממוצע.
ההבדלים בין במחירי המוצרים יכולים להיות גדולים, ואף להגיע להבדלים של 600% הממוצעים יכולים להגיע לפערים גבוהים, כאשר אותו מוצר יכול להגיע פערים של למעלה מ600%. כך למשל, מחירו של שום יבש ברשת 'שפע - ברכת השם קרוב לבית' עמד על 1.9 שקלים, ונמכר ברשת סופר יודה ב-14.2 שקלים. דוגמא אחרת, היא סכיני גילוח ג'ילט פיוז'ן (16 יחידות) שברשת סופר פארם נמכרו ב-249.8 שקלים, ואילו ברשת שופרסל דיל עמד מחירם על 164.9 שקלים - פער של 85 שקלים ו-51%.
מהמועצה לצרכנות נמסר: "מספר החנויות בסגמנט של הרשתות העירונית הוא הגדול ביותר. הפער ביניהן לאותו הסל עומד על כ 10%. לכן, גם כשבוחרים רשת להשלמת קניה ולא לקניה הגדולה, לפני כדאי מאד להשוות מחירים בין הרשתות השונות, שכן מבדיקת המועצה לצרכנות עולה שפערי המחירים גבוהים".
המחירים נבדקו בשלושה תאריכים. המחירים הם נתוני ממוצע כולל מבצעים, ללא מבצעי אשראי. הנתונים הם של רשתות ותתי רשתות שמשדרות לאתר פרייסז. ליווי סטטיסטי ד"ר אור כץ המכללה האקדמית אשקלון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו