לאחר למעלה מ-90 שנה: מפעל אחוה אשר ממוקם באזור התעשייה אריאל הפסיק לייצר את החטיפים הנוסטלגיים "בננית" ו"תותית" בשל מגמת הבריאות ועליית מחירי חומרי הגלם.
יובל מלאך, סמנכ"ל השיווק והמכירות של אחוה אמר ל"ישראל היום": "בננית ותותית הם מהמוצרים היותר הנוסטלגיים שלנו, אשר יוצרו בתקופת ראשית המפעל לפני יותר מ-90 שנה. התחלנו לייצר את החטיפים הללו ב-1929 כאשר המפעל שכן בדרום תל אביב. כשעברנו למפעל החדש, עשינו עצירה קטנה בייצור, משום שהחטיפים הללו תפסו שטחי יצור גדולים במפעלים הישנים. אז הקפאנו את הייצור לשלוש שנים וחידשנו את הייצור לפני כשנה".
מלאך מודה כי גם הוא חטא לפעמים ואכל את החטיפים הללו: "אהבתי לאכול אותם קפואים. זה כמו לאכול קרמבו רגיל וקרמבו קפוא".
לשאלה מדוע הוחלט במפעל להפסיק לייצר את החטיפים לאחר שהם הוחזרו לפני שנה בלבד ענה מלאך: "החלטנו לחזור לייצר בגלל דרישה של לקוחות ותיקים, שהמוצרים הללו היו זכורים להם מהילדות אבל אנחנו היום פונים יותר לקטע הבריאותי והוא אנטיתזה לערכים האלה. בנוסף, כל חומרי הגלם של המוצרים הללו התייקרו ומדובר בחטיף להמונים. אנחנו לא חושבים שהם צריכים להימכר במחיר גרנדיוזי ולכן זו עוד סיבה שהפסקנו לייצר את המוצר. אמנם זה לא מוצר יקר כמו חטיפים אחרים, אבל בעקבות עליות חומרי הגלם, הוא היה כמעט ומכפיל את עצמו לצרכן וכל המוצרים שלנו הם לא מהיקרים בקטגוריה. כשצריך להכפיל את מחיר המוצרים הללו בגלל שעלות הרכיבים שלהם לא טובים מבחינה בריאותית, במקרה הזה מינוס ועוד מינוס זה לא פלוס".
לגבי המכירות של המוצרים הללו הוא אמר מלאך: "נמכרו מיליוני יחידות בודדים בשנה. הם עשו עבודה טובה והיו רווחיים, אבל בהשוואה לטחינה שלנו, הטחינה זה "בית משוגעים" וזה לא ברמות האלה. היחתה למוצרים הללו דרישה ואני חושב שזה די מיצה את עצמו. הגענו למסקנה שזה לא זה.
הייצור כבר הופסק ויש בחנויות קצת שאריות".
מאיה דרין במתכון לממתק תמרים שמתאים גם לילדים || מגישה. מאיה דרין // צילום: משה בן שמחון
מלאך כבר חשף את השוק הבא אליו תיכנס אחוה עם סיומה של תקופת הבננית והתותית: "אנחנו והלכים להיכנס לתחום של חטיפי תמרים. כיום כדורי תמרים זה מוצר בוטיקי ואנחנו נהפוך אותו למוצר למאס מרקט. הצרכנים כבר לא יצטרכו לחשוב אם לקנות או לא את המוצר הזה כי זה יוצע במחיר נגיש. תוך חודשיים שלושה המוצרים יהיו על המדף. המוצרים יהיו מורכבים מחמישה רכיבים בלבד וכמובן ללא תוספת סוכר. אני לא אגיד שאנחנו בונים על הרים וגבעות עם המוצרים הללו, אך אנחנו מזהים פוטנציאל גדול".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו