צילום: יהושע יוסף // אילוסטרציה: נדל"ן

מנכ"ל משרד הבינוי: הקבלנים מפחדים – מחפשים התחכמויות קטנות

שלמה בן אליהו מאשים את הקבלנים: מנסים לדחוף את רוכשי הדירות לקנות מהר ובמחירים מופרזים

מנכ"ל משרד הבינוי, שלמה בן-אליהו תקף היום (רביעי) קבלנים שיצאו בטענות נגד נתוני שיווק הקרקעות שפרסם משרדו בתחילת השבוע. "כאשר מיעוט רעשני מהקבלנים מפחד - זה סימן טוב", אמר בן-אליהו  אך הוסיף כי "כאשר אותו מיעוט מנסה לדחוף את רוכשי הדירות לקנות מהר דירות ובמחירים מופרזים – זה רע."

 

"קיימת תמימות דעים בקרב הכלכלנים והמומחים כי הגדלת היצע הקרקעות לבניית דירות היא המפתח להורדת מחירי הדיור. רמ"י ומשרד הבינוי הפתיעו את שוק הנדל"ן בהודעתם ביום ראשון כי בשנת 2014 שיווקו קרקעות לבניית יחידות דיור בהיקף של למעלה מ-50 אלף יחידות דיור, מספר המהווה שיא של כל הזמנים."

 

כאמור בתחילת השבוע פרסם משרד הבינוי נתונים לפיהם ב-2014 שווקו קרקעות להקמת 50,550 יח"ד, שיא של כל הזמנים וזינוק של 33.5% ביחס לנתוני 2013. אולם הנתונים נתקלו בתגובות ביקורתיות בחלק מהמקרים, בטענה כי רק חלק מהמכרזים נמצאים בשלב מתקדם מספיק.

 

עם זאת, בן-אליהו תוקף את המבקרים היום ואומר, "ישנם קבלנים החוששים משיווק בהיקפים גדולים כל כך, משום שהם יודעים שזהו המפתח להורדת מחירי הדיור, ומחפשים התחכמויות קטנות להסביר מדוע מספר זה אינו מדויק. כל מי שעיניו בראשו ייזהר מהמלצות קבלנים אלו, שכל מטרתן, הלגיטימית כסוחרים, היא להגדיל את רווחיהם ולמכור דירות במחירים מופרזים."

 

לדברי בן-אליהו, "זהו מיעוט קטן בקרב הקבלנים, אשר רובם תומך בפעולות רמ"י ומשרד הבינוי להגדלת היצע הקרקעות לבניית דירות, ושותף למאמץ הגדול להגדיל את היצע הדירות ולהוריד את המחירים. המערכת הבנקאית אף מעודדת את היזמים לגשת למכרזי "מחיר מטרה", שבהם וודאות גבוהה למכירת הדירות יחד עם הורדת העלויות ליזם".

 

ממשרד הבינוי נמסר עוד כי גם אם שוק הנדל"ן הופתע לטובה בהיקף השיווק ובאיכותו - היזמים והקבלנים שמכירים את הענף מקרוב, לא מופתעים, הם פשוט השתתפו במכרזים ששיווקנו ומתכוונים להצטרף גם למכרזי מחיר מטרה המבטיחים הנחה של למעלה מ-20% מהמחיר כיום.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...