לקוחה מחפשת מציאות // צילום: יהושע יוסף (אילוסטרציה) // לקוחה מחפשת מציאות

מי ייקר את הגבינה שלי?

בגלל הריכוזיות: מחירי המזון בישראל גבוהים בהרבה מממוצע המחירים ב-OECD

מחירי המזון בישראל גבוהים ב-21% עד 82% מהממוצע בארגון המדינות המפותחות OECD. כך חושף דו"ח של הכלכלן הראשי במשרד האוצר, יואל נווה.

מהנתונים עולה כי מחירי משקאות לא אלכוהוליים גבוהים ב-82%; מוצרי חלב, ביצים, חלב ויוגורט גבוהים ב-51%; מחירי השמנים גבוהים ב-40%; מחירי משקאות אלכוהוליים גבוהים ב-33%; מחירי הלחם, הלחמניות, הפסטה והקורנפלקס גבוהים ב-26%; מחירי הדגים ב-25% ומחירי הבשר ב-21%. נתוני ההשוואה ל-OECD מתבססים על שנת 2011. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

נווה הוסיף כי מחירי המזון במונחי כוח קנייה היו אמורים לרדת ב-13.7% בשנת 2013, הן בגלל האינפלציה הנמוכה והן בגלל רמת כוח הקנייה של הישראלים, מה שלא קרה בפועל. נווה מונה שתי סיבות עיקריות להמשך השמירה על רמת מחירי המזון הגבוהים בישראל בהשוואה לממוצע ב-OECD: היחלשות הדולר והאירו ומנגד התחזקות השקל. הסיבה השנייה רמת הריכוזיות והעדר תחרותיות בענף המזון הנשלט על ידי מספר מצומצם של חברות מזון. 

סיבה נוספת הינה האיטיות שבה מיושמים חוק המזון והרפורמות בתחום זה כמו רפורמת הקורנפלקס. 

עיקר העלייה במחירי המזון התרחשה בשנים 2005 עד 2008 שהובילה למחאה נגד יוקר המחייה בקיץ 2011. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו