"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"מחיר הגז יתייקר ב-13 מיליארד שקל"
יו"ר רשות החשמל אורית פרקש הכהן יצאה בגלוי נגד מתווה הגז המתגבש בטענה כי מתווה הגז שהציעה טוב יותר ויטיב עם צרכני החשמל, בעוד שהמתווה של הממשלה יפגע בצרכנים
אסדת קידוח "תמר" /// צילום: משה שי // אסדת קידוח "תמר"

"מחיר הגז יתייקר ב-13 מיליארד שקל"

יו"ר רשות החשמל אורית פרקש הכהן יצאה בגלוי נגד מתווה הגז המתגבש בטענה כי מתווה הגז שהציעה טוב יותר ויטיב עם צרכני החשמל, בעוד שהמתווה של הממשלה יפגע בצרכנים

זאב קליין
, עודכן

שבוע אחרי שהכריזה על הוזלת החשמל ב-7% בתחילת ספטמבר, יו"ר רשות החשמל אורית פרקש הכהן הסירה את הכפפות ויצאה בגלוי נגד מתווה הגז המתגבש.

פרקש הכהן הזהירה כי אם מתווה הגז לא ישונה, תעריף החשמל יעלה חזרה. לדבריה, מתווה הגז שהציעה טוב יותר ויטיב עם צרכני החשמל, בעוד שהמתווה של הממשלה יפגע בצרכנים. לפי הערכתה של פרקש הכהן, המתווה שגיבשה יחסוך 13 מיליארד שקלים לצרכני החשמל, ולחילופין עם הממשלה תאמץ את המתווה של עצמה, רשות החשמל תיאלץ להשית את עלויות המתווה על הצרכנים ולשוב ולהעלות את תעריף החשמל. עם אישור חוק ההסדרים, הממשלה באמצעות שר האנרגיה הודיעה לפרקש הכהן כי תסיים את תפקידה ב-1 בינואר.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

פרקש הכהן טענה בחוות דעת שפרסמה כי מנגנון המחיר המוצע במתווה, שלפיו מחיר הגז בהסכמים חדשים ייקבע לפי ממוצע מחירי הגז בחוזים שנחתמו ברבעון הקודם, יביא לכך ששווי המאגרים שיימכרו, דוגמת כריש ותנין, יתומחר לפי מגמת המחירים הקיימת. "כתוצאה מכך, ספקי גז חדשים אשר ייכנסו לשוק יתקשו להציע מחירים נמוכים יותר בעתיד", ומוסיפה כי "גם פתיחת המחיר בהסכם חברת החשמל, המתוכננת לשנת 2021, וגם פתיחת הכמויות בהסכמי הגז של היצרנים הפרטיים משנת 2019 לא תוכלנה להביא לירידת מחירי הגז, למרות כניסת ספקי גז חדשים לשוק".

לחוות-הדעת של הרשות מצורפת הערכת המצב כפי שהיא צופה אותה ב-2021 לפי טיוטתהמתווה, לעומת תמונת המצב האפשרית לפי התיקון שמציעה. הרשות טוענת כי על-פי טיוטתהמתווה, בשנה זו מחיר חברת החשמל יגיע ל-6.53 דולרים ליחידת אנרגיה, והמחיר הממוצעבמשק יעמוד על 6.23 דולר. לעומת זאת, לפי התיקון המוצע, מחיר חוזים חדשים ייחתמו על-פימחיר האופציה, כך שבאותה שנה יעמדו על 5.54 דולרים. ברשות טוענים גם כי חוות-דעות עתידיות כאלה, "שמשום מה לא פורסמו לציבור", לא יתאפשרו בעתיד, לאור הקביעה בחוק ההסדרים שלפיה תוכפף רשות החשמל למשרד האנרגיה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...