"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

סגירת רשות השידור תידחה בחצי שנה

כך הוסכם בוועדת הכלכלה • אגרת הטלוויזיה לא תוחזר והתאגיד לא ירכוש שידורי אקטואליה במיקור חוץ במשך שנתיים

,עודכן
בניין הטלוויזיה הישראלית של רשות השידור // צילום: יונתן זינדל (ארכיון) // בניין הטלוויזיה הישראלית של רשות השידור

סגירת רשות השידור תידחה בחצי שנה, כך הוחלט במסגרת הסכם פשרה בתיווכם של יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן ויו"ר ועדת הכלכלה ח"כ איתן כבל. ועדת הכלכלה אישרה לקריאה שנייה ושלישית את התיקון לחוק השידור הציבורי שהציעה הממשלה, ובו נקבע כי סגירת הרשות, שתוכננה לסוף החודש, תידחה עד סוף ספטמבר.

כמו כן הוחלט כי תאגיד השידור החדש יוכל לרכוש שידורי אקטואליה במיקור חוץ בשנתיים הראשונות, וכי שידורי החדשות והתחקירים יופקו באמצעות עובדי ועיתונאי רשות השידור. רכישת שידורי אקטואליה יהיו באישור מועצת התאגיד החדש.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

עוד נקבע כי אגרת הטלוויזיה שבוטלה לא תוחזר, כך שהאוצר יצטרך לממן מקופתו את הפעילות השוטפת ואת משכורת העובדים בהיקף של עשרות מיליוני שקלים לחודש.

התאגיד החדש יוכל להעסיק 200 עובדים יותר משהוצע בתיקון לחוק המקורי, כך שיוכלו לעבוד בתאגיד כ-600 עובדים במקום 400. המשמעות הינה שהיקף פיטורי העובדים הצטמצם במעט אך בין 1,100 ל-1,300 עובדים הלכו או ילכו הביתה עד להקמת התאגיד החדש. היקף הפיצויים לעובד ותיק שצבר שנות ותק יכול לנוע בין מיליון שקלים ל-2 מיליון שקלים לפני מסים.עדיין לא ברור אם אגף התקציבים ואגף החשבת הכללי באוצר שמרו רזרבה בסך 1.7 מיליארד שקלים, סכום הפיצויים הדרושים לתשלום פיצויי הפיטורין לפורשי רשות השידור.

ח"כ רועי פולקמן (כולנו) הזהיר כי חוזה העברת בניין רשות השידור מרוממה לא ייסגר בשבועיים הקרובים התאגיד החדש יצטרך לנדוד עד למודיעין.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר