"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
כחלון: "תאגיד השידור יקום, לא רואה איך רשות השידור ממשיכה לפעול"
בשבוע הבא אמורה להתקבל ההחלטה מה יעלה בגורלו של תאגיד השידור הציבורי "כאן" • כחלון: "כרגע אין חדשות, ממתינים לממצאי הוועדה" • ביטן: "החישובים שלי לוקחים בחשבון את פירוק רשות השידור"
שר האוצר משה כחלון // צילום: גדעון מרקוביץ

כחלון: "תאגיד השידור יקום, לא רואה איך רשות השידור ממשיכה לפעול"

בשבוע הבא אמורה להתקבל ההחלטה מה יעלה בגורלו של תאגיד השידור הציבורי "כאן" • כחלון: "כרגע אין חדשות, ממתינים לממצאי הוועדה" • ביטן: "החישובים שלי לוקחים בחשבון את פירוק רשות השידור"

זאב קליין
, עודכן

הדיונים של "ועדת החמישה" על עתיד התאגיד הציבורי החדש יסתיימו ביום ראשון הקרוב – אך יש פערים גדולים בין משרדי האוצר, התקשורת ומשרד ראש הממשלה לגבי סכומי התקצוב והעלויות של סגירת התאגיד והמשך הפעלת רשות השידור.

לאחר פרסום ממצאי "ועדת החמישה" ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר משה כחלון יקיימו התייעצויות ויכריעו בעתיד התאגיד החדש.

באופן פורמאלי ופומבי, שר האוצר, משה כחלון התבטא היום (שלישי) כי "תאגיד השידור הציבורייקום וראש הממשלה לא ישנה את החוק כדי שיוכל לשנות את מינויי הבכירים בו. איני רואה כיצד רשות השידור ממשיכה לפעול - אגורה מיותרת לא תצא. אני לא יכול לומר עכשיו איך זה יסתיים, אבל אני לא רואה איך התאגיד לא קם". כחלון, שאמר את הדברים בכנס "דה מרקר" בב"ש, הוסיף כי "אני לא רואה איך מתכנסים למספרים ברשות השידור", אמר כחלון. "מי שמדבר על הפחתה של 40% בשכר ברשות השידור - רק המשא ומתן איתם זה שנתיים".

ל"ישראל היום" אמר כחלון: "כרגע אין חדשות, ממתינים לממצאי הוועדה". מנגד, יו"ר הקואליציה, ח"כ דוד ביטן (ליכוד),ממצדדי סגירת התאגיד החדש, אמר בתדרוך לכתבים פרלמנטריים בכנסת, כי ב"תוך חודש ניתן לסכם את ההתייעלות ברשות השידור, יש חוסר התאמה בין הנתונים. בתחשיבים שאני גיבשתי אני לוקח בחשבון שתבוצע התייעלות ברשות".

עוד באתר:

יפן: רעידת אדמה בעוצמה של 6.9, אזהרת צונאמי בצפון המדינה

משבר אל על: ביטולים, דיונים - ואיום להשבתה

בג"ץ עיכב את מינוי הרבצ"ר

לדבריו, השבוע הקרוב קריטי לעתידו של התאגיד החדש והוסיף כי "הדד ליין לסגירת התאגיד הוא בינואר הקרוב". "יש חוסר התאמה בין הנתונים. בתחשיבים שאני גיבשתי, אני לוקח בחשבון שתבוצע התייעלות ברשות השידור. בהצעת החוק שלי אנו משאירים לפי שעה את פירוק רשות השידור על מנת להבטיח את ההתייעלות. הממשלה יכולה לאשר את הצעתי בכפוף לכך שרשות השידור תתייעל. בתוך חודש ניתן להגיע להסכמים עם עובדי רשות השידור על התייעלות".

תכנית ההתייעלות של רשות השידור לוקחת בחשבון קיצוץ של כ-400 מיליון שקלים בתקציב ההפעלה השנתי של הרשות, פיטורי 300 עד 400 עובדי הרשות וקיצוץ 30 עד 40 אחוזים בשכרם של שאר העובדים שיישארו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...