"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

שפל מלפיד ועד כחלון

מספר הדירות שנמכרו ירד בהתמדה • בסופו של דבר, הציבור מבין מה קורה ומצביע ברגליים

,עודכן
המחירים ימשיכו לעלות, אתר בנייה בת"א, צילום: משה שי

אם נסתכל בנתוני מכירת הדירות החדשות בתקופת שתי הקדנציות של שני שרי האוצר האחרונים, נגלה שהשפל הראשון היה בשלהי כהונתו של לפיד כשר אוצר. באפריל 2014 הוא קרא לצעירים שלא לקנות דירות כי הוא צופה שהמחירים יירדו. בכך הוא גרם להקפאת שוק הדירות. כשלפיד פינה את מקומו, השוק התאושש.

בשנת 2015 הקבלנים מכרו את כל מה שלא הצליחו למכור ב־2014. מאזיורד מספר הדירות הנמכרות בחדות, עד לשפל הנוסף שרואים עכשיו.

כחלון נלחם בשוק כמו בטחנת רוח, אלא שבשונה מטחנת רוח - השוק מגיב. מכרזים מתבטלים, קבלנים ויזמים עוברים לחו"ל ואלו שנשארו בונים במפרט נמוך יותר.

ממילא הקהל שבוי, הרוכש כבר זכה בהגרלה והוא לא יסתכן בהגרלה נוספת, אז למה להשקיע?

חלק גדול מהדירות נבנה במקומות עם ביקוש נמוך. לא ברור מה יעלה בגורלם של אלה שרכשו דירה בעפולה, בניינים שלמים עם שלטי השכרה עליהם ואין שוכרים. מה הם יעשו? איך יממנו גם משכנתה וגם שכירות במרכז? חלקם ייאלצו לעבור לגור במקום שלא מתאים להם, וחלקם יפשטו רגל.

בסופו של דבר, הציבור מבין מה קורה ומצביע ברגליים. רק שדירות הן לא עגבניות. כשהעגבניות בסופר רקובות, או יקרות מדי, הציבור לא יקנה אותן ויצרוך ירקות אחרים. בדירות, כשיש פחות עסקאות השנה כי השוק קפוא, בשנה הבאה הציבור ישלים את כל העסקאות שלא בוצעו והמחירים יזנקו.

הפתרון לעלייה במחירי הדיור הוא הגדלת ההיצע. במבחן התוצאה, בשלוש השנים האחרונות נמסרו פחות ופחות דירות. הביקוש, לעומת זאת, כלומר הגידול במשקי הבית שזקוקים לדירה, דווקא לא עצר. עליית מחירים גדולה נוספת מחכה מעבר לפינה.

את הסטורי שלנו כבר בדקתם היום? הצטרפו כאן לאינסטגרם של ישראל היום

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר