מתי יוזל הדלק ומאיפה יגיע הכסף? | כל הפרטים

כבר בשבוע הבא תשלמו חצי שקל פחות על הדלק • ל"ישראל היום" נודע כי ועדת הכספים תתכנס ביום רביעי ועם אישור התקנות, שר האוצר יחתום על הצו

מחיר הדלק צפוי לרדת, צילום: רצי שפירא

המתינו עם התדלוק: מסתמן כי מחיר הדלק יוזל כבר ביום רביעי הקרוב בחצי שקל. בהתאם להחלטת שר האוצר אביגדור ליברמן השבוע להוזיל המיסוי על הדלק והסולר, ועדת הכספים תתכנס ביום רביעי הקרוב לאשר את התקנות הנדרשות, ומיד לאחר האישור צפוי שר האוצר לחתום על הצו שמוריד את המס הבלו בחצי שקל. כך נודע ל"ישראל היום".

נסביר, הורדת מס הבלו על הדלק והסולר למשך שלושה חודשים מצמצמת את הכנסות המדינה ממיסים בסך של 850 מיליון שקל, ולכן מחייבת את הממשלה להציג מקור תקציבי, כלומר לבצע "מהלך מאזן". מקור המימון שנקבע על ידי האוצר הוא הפחתה חד פעמית בהפרשה לקרן הפיצויים בגין מס רכוש. בוועדת הכספים בראשותו של ח"כ אלכס קושניר צפוי להיות רוב להחלטה, ולאחר שהיא תאושר שר האוצר יחתום על הצו שמורה על הורדת המס, כך שמחיר הדלק צפוי לרדת במחיר ביום רביעי מיד לאחר החתימה של השר.

ועדת הכספים תתכנס ברביעי. יו"ר הוועדה, קושניר, צילום: אורן בן חקון

המחיר החדש יעמוד על 6.94 שקלים לליטר בנזין אוקטן 95  כולל מע"מ. למרות ההורדה, מחיר הדלק עדיין יישאר ברמת שיא של 8 שנים, ומיסוי על הדלק על אף שיקטן בחצי שקל ימשיך להיות בין הגבוהים בעולם. כיום עומד מחיר הדלק על 7.44 שקלים לליטר – מתוך סכום זה 3.13 שקלים משלמים על מס בלו ו-1.08 שקלים משלמים מע"מ, כלומר, כ-57% ממחיר הדלק הם המיסים שגובה הממשלה. לאחר הוזלת הבלו בחצי שקל – גובה המיסים יירד ל-53% ממחיר ליטר בנזין.

איך הממשלה תממן את ההוזלה? מדובר בקרן המיועדת לפיצויים בגין נזקי מלחמה ועוד, אליה מפרישה המדינה כספים מדי שנה. נכון לסוף שנת 2021 הקרן הכילה 19 מיליארד שקל – כאשר ההכנסות החד פעמיות לשנת 2021 היו חריגות מהמצופה והסתכמו ב-3.2 מיליארד שקל. המשמעות היא פשוטה הממשלה יכולה להרשות לעצמה להמשיך להוזיל את מחיר הדלק גם הרבה מעבר לשלושה חודשים שנקבעו בהחלטת ליברמן. נציין כי לפני כחודש המדינה כבר עשתה שימוש בקרן בסך של 1.65 מיליארד שקלים במטרה לממן את התוכנית "מכס-אפס" שהוצגה במסגרת התוכנית להוזלת יוקר המחייה.

דוברות משרד האוצר

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר