"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בתוך דקות: מניית מטא איבדה יותר מרבע מערכה
דו"ח שחשף כי הרשת החברתית פייסבוק החלה לאבד משתמשים גרם למפולת בערך החברה בשוק המניות בוול סטריט • מטא רשמה הפסדים ברבעון האחרון גם בתחומים נוספים
מאיימת לסגור את פייסבוק באירופה. מטא | צילום: רויטרס
ההתרסקות של פייסבוק

בתוך דקות: מניית מטא איבדה יותר מרבע מערכה

דו"ח שחשף כי הרשת החברתית פייסבוק החלה לאבד משתמשים גרם למפולת בערך החברה בשוק המניות בוול סטריט • מטא רשמה הפסדים ברבעון האחרון גם בתחומים נוספים

אסף גולן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

ירידה חדה של יותר מרבע ערך מניות חברת מטא, המפעילה את הרשת החברתית פייסבוק, נרשם היום (חמישי) בפתיחת המסחר בבורסה בוול סטריט. מדובר בהמשך בירידות הערך של המנייה בשבוע האחרון, שנבעו מדו"ח מאכזב של החברה שפורסם השבוע והראה ביצועים מאכזבים ברבעון האחרון של שנת 2021. .

הצניחה בשווי מניות החברה צפויה לגלח יותר מ-230 מיליארד דולר משווי השוק שלה, ולהביא אותה לערך של כ-665 מיליארד דולר.

בדוחות הכספיים שפרסמה מטא אתמול התברר כי מספר המשתמשים היומיים בפייסבוק ירד השנה מ-1.93 מיליארד ל-1.929 מיליארד משתמשים ברבעון האחרון. גם מבחינה חודשית נרשמה פגיעה בחברה כשנרשמו 2.91 מיליארד משתמשים פעילים מול צפי של 2.95 מיליארד משתמשים שציפו האנליסטים.

יו"ר ומנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג // צילום: איי.פי // יו"ר ומנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג // צילום: איי.פי, צילום: איי.פי

למרות הדו"ח הקשה, מטא היא עדיין השליטה המוחלטת של תחום הרשתות החברתיות, כשהיא שולטת גם באינסטגרם ובואטסאפ לכן גם סך המשתמשים הפעילים בכל הפלטפורמות עלה מ-2.81 מיליארד ל-2.82 מיליארד משתמשים. למשל באפליקציית האיסטגרם דיווחה החברה על עלייה של עוד 10 מיליון משתמשים ברבעון האחרון בלבד.

עם זאת, הדו"ח גרם נזק חמור לחברה שכן לראשונה עלו בשוק השאלות האם פייסבוק מיצתה את יכולת הצמיחה שלה. שאלה זו בולטת עקב העובדה שזו הירידה הראשונה במספר המשתמשים של החברה מאז הקמתה בשנת 2004.

מעבר לכ,ך גם הרווח למניה לא עמד בציפיות של האנליסטים והוא עמד על 3.67 דולר למניה אחת לעומת צפי של 3.84 דולר. כשברבעון הראשון נחתכה תחזית המחזור מ-30 מיליון דולר ל-27-29 מיליון.

הנזק לרווחי החברה נצפה גם קדימה כשהיא העריכה כי ההכנסות ברבעון הראשון של 2022 יעמדו על בין 27 עד 29 מיליארד דולר, נמוך מהצפי של האנליסטים שהעריכו כי המכירות יעמדו על רמה של 30.15 מיליארד דולר. המשמעות היא צמיחה של 3% עד 11% משנה לשנה.

גם בתחום ה-Reality Labs בחברה נרשם הפסד ברבעון האחרון כשהרווח של התחום עמד על 877 מיליון דולר והפסד תפעולי של 3.3 מיליארד דולר. עם זאת החברה עדיין רווחית מאד ובתחום משפחת האפליקציות שלה: פייסבוק, אינסטגרם, וואטסאפ, היא רשמה רווח של 32.79 מיליארד דולר כשהרווח התפעולי הוא 15.889 מיליארד דולר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...