בהתאם לתחזיות: מדד אוגוסט עלה; לדלק הייתה תרומה "קריטית"

קצב האינפלציה השנתי עומד על 1.5% • המחירים ליצרן זינקו ב־2.7%, אך בנטרול מחירי האנרגיה נרשמה התייקרות של 0.2% בלבד • בנק הפועלים צופה ירידה של 0.25% בספטמבר

עלייה במדד מחירי הצרכן , לפי סעיף 27א בחוק לזכויות יוצרים
עלייה במדד מחירי הצרכן | צילום: לפי סעיף 27א בחוק לזכויות יוצרים

בהתאם לתחזיות המוקדמות, מדד המחירים לצרכן לחודש אוגוסט עלה ב־0.7%. קצב האינפלציה השנתי עומד כעת על 1.5%, בעוד תחזית האינפלציה המשתקפת מהמסחר בשוק ההון עומדת על 2% ל־12 החודשים הקרובים.

מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה עולה כי מחירי הדלקים הביאו לעלייה חדה במדד המחירים ליצרן, שעלה ב־2.7%. ללא מחירי הדלקים נרשמה עלייה של 0.2% בלבד.

במדד המחירים לצרכן נרשמו עליות גם במחירי הפירות והירקות, שעלו ב־2.9%, בסעיף התחבורה, שעלה ב־2.7%, ובמחירי התרבות והבידור, שעלו ב־2%.

מחירי שכר הדירה המשיכו לעלות גם בחודש אוגוסט. מנתוני הלמ״ס עולה כי בקרב שוכרים שחידשו את החוזה נרשמה עלייה של 2.6%, בעוד בחוזים חדשים נרשמה התייקרות של 4.4%.

נתון מעניין נוסף הוא מדד תשומות הבנייה, החשוב מאוד למי שקנה דירה וטרם קיבל את המפתח, ומכאן שטרם שילם את מלוא מחירה. מדד תשומות הבנייה ללא שכר עבודה ירד ב־0.3%, בעוד שבמונחים שנתיים עלה מדד התשומות ב־3.5%, בעיקר בשל העלייה בשכר עובדי הענף, שעלה בממוצע ב־5.4%.

בבנק הפועלים מעריכים כי בחודש ספטמבר צפוי מדד שלילי של 0.25%.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר