"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בנק לאומי תובע את חברת מטא ב-26 מיליון שקלים - זו הסיבה
הבנק הגיש תביעה תקדימית נגד חברת האם של פייסבוק, וואטסאפ ואינסטגרם, בטענה כי הפלטפורמות שלה משמשות כר פורה לפרסומי התחזות לבנק שמפילים לקוחות בפח • מדובר בפעם הראשונה בה גורם כלכלי מרכזי בישראל מנסה להטיל אחריות נזיקית ישירה על ענקית הטכנולוגיה
מטא משיקה: גרסאות בתשלום לוואטסאפ, אינסטגרם ופייסבוק. צילום: GettyImages

בנק לאומי תובע את חברת מטא ב-26 מיליון שקלים - זו הסיבה

הבנק הגיש תביעה תקדימית נגד חברת האם של פייסבוק, וואטסאפ ואינסטגרם, בטענה כי הפלטפורמות שלה משמשות כר פורה לפרסומי התחזות לבנק שמפילים לקוחות בפח • מדובר בפעם הראשונה בה גורם כלכלי מרכזי בישראל מנסה להטיל אחריות נזיקית ישירה על ענקית הטכנולוגיה

ניצן כהן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

צעד תקדימי במלחמה בהונאות ברשת: בנק לאומי הגיש תביעה נגד חברת מטא, החברה האם של פייסבוק, וואטסאפ ואינסטגרם. במסגרת התביעה דורש הבנק ממטא פיצוי כספי בגובה של 26 מיליון שקלים בגין נזקים שלטענתו נגרמים לו וללקוחותיו כתוצאה מפעילות פלילית המתרחשת ברשתות החברתיות של החברה.

בכתב התביעה טוען בנק לאומי כי גורמים שונים מתחזים לבנק ומפרסמים מודעות תרמית ברשתות המופעלות על ידי מטא. לפי הבנק, הפרסומים המטעים הללו גורמים לנזקים כלכליים ישירים, שכן הבנק נאלץ לפצות את הלקוחות שנפלו קורבן לאותן הונאות. ממטא טרם נמסרה תגובה לטענות.

בנק לאומי תובע את מטא על רקע התחזות בפלטפורמות החברה, צילום: .
בנק לאומי תובע את מטא על רקע התחזות בפלטפורמות החברה, צילום: .

הרשתות החברתיות מהוות מזה זמן רב כר פורה להונאות ולניסיונות התחזות לגופים רשמיים, אך זוהי הפעם הראשונה בישראל שבה גורם כלכלי משמעותי כמו בנק מנסה להטיל אחריות נזיקית ישירה על הפלטפורמה עצמה.

בארצות הברית, למשל, הרשתות החברתיות נהנות מהגנות משפטיות רחבות, ורף ההוכחה הנדרש כדי להטיל עליהן אחריות נחשב לגבוה במיוחד. כעת, התביעה של לאומי מאתגרת לראשונה את הסוגיה הזו גם בזירה המשפטית בישראל.

תגובת מטא תפורסם כשתתקבל.

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...