הדולר רושם הבוקר (רביעי) נפילה חדה של 1.1 אחוזים ונסחר מתחת לרף של שלושה שקלים. הירידה מגיעה על רקע עליות השערים החדות שנרשמו הלילה בוול סטריט, שהושפעו בין היתר מהשיח האופטימי בארה"ב סביב ההיתכנות להגעה להסכם לפתיחת מצרי הורמוז.
העליות הכניסו את המשקיעים המוסדיים בישראל למצב של "עודף בטוחות", אשר פינו כסף מזומן רב להשקעות חדשות. המצב החדש מייצר לחץ להמרת דולרים לשקלים, על מנת לנצל את פערי הארביטראז' הגבוהים שנפתחו, העומדים על 1.4% לטובת וול סטריט. הממהרים לבצע את המרת הדולרים נהנים מטכניקה המנצלת את הפערים הללו, מה שמוביל לצניחת שער הדולר בתל אביב.
אופטימיות בצל המגעים מול איראן
הראלי בוול סטריט הונע אתמול משורת התבטאויות של בכירים בארה"ב, ובראשם שר האוצר, שהעריכו כי הסכם קרב עם איראן שיביא לפתיחת מצרי הורמוז הוא עניין של ימים. הסכם כזה, אם אכן יחתם ויצא אל הפועל, צפוי לשחרר את שרשרת האספקה העולמית, להוביל לירידה במחירי הנפט והאינפלציה, ולחזק את רווחיות הפירמות בארה"ב.
לכך התלוו דוחות חזקים של חברת פלנטיר שהעידו על זינוק משמעותי בהזמנות הממשלתיות מחברות טכנולוגיה וביטחון - החל משבבים ותוכנה ועד ליצרניות אמל"ח ומנועים – נתונים שדחפו את השווקים כלפי מעלה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)