"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

עסקת ענק לפרטנר: תספק את תשתיות התקשורת לפרויקט מס הגודש בגוש דן

פרטנר נבחרה על ידי קבוצת אלקטרה להקים ולהפעיל את תשתיות התקשורת של פרויקט מס הגודש במטרופולין גוש דן, שצפוי להתחיל לפעול ב-2028 • החברה מעריכה כי ההסכם יניב לה הכנסות של עשרות מיליוני שקלים לאורך תקופת ההפעלה, הנאמדת בכשני עשורים.

0השמעה
פקקים באיילון (ארכיון) , יהושע יוסף
פקקים באיילון (ארכיון). צילום: יהושע יוסף

קבוצת התקשורת פרטנר זכתה בחוזה משמעותי במסגרת אחד מפרויקטי התשתית הגדולים המתוכננים בישראל. החברה נבחרה על ידי קבוצת אלקטרה לספק את תשתיות התקשורת של פרויקט מס הגודש במטרופולין גוש דן, פרויקט לאומי שמטרתו להפחית את עומסי התנועה ולעודד מעבר לשימוש בתחבורה ציבורית באמצעות מערכת חיוב חכמה לכלי רכב.

הפרויקט, שבו זכתה אלקטרה במסגרת מכרז ממשלתי, צפוי להתחיל לפעול בשנת 2028 ויופעל במסגרת זיכיון ארוך טווח הנאמד בכשני עשורים לפחות. בפרטנר מעריכים כי לאורך תקופת ההפעלה יניב ההסכם הכנסות של עשרות מיליוני שקלים.

במסגרת ההתקשרות תהיה פרטנר אחראית על תכנון, הקמה ותפעול של רשת התקשורת שתחבר בין מאות רכיבי המערכת, ובהם שערי האגרה ומרכזי המחשוב. הרשת תאפשר העברת מידע בזמן אמת, הנדרש לצורך זיהוי כלי רכב, הצלבת נתונים עם מאגרי מידע והפקת חיובים בהתאם למיקום ולשעת הנסיעה.

אבי דבורה, סמנכ"ל לקוחות עסקיים בפרטנר,צילום: ינאי יחיאל

לצורך כך תקים החברה תשתית המבוססת על שילוב של סיבים אופטיים לצד קישוריות סלולרית שתשמש כגיבוי, במטרה להבטיח זמינות גבוהה ורציפות תפעולית גם במקרה של תקלות. ארכיטקטורת התקשורת תתבסס על פתרון SD-WAN של חברת Fortinet.

מעבר להקמת התשתיות, פרטנר תהיה אחראית גם על שירותי הניטור, הבקרה והתחזוקה של רשת התקשורת לאורך כל תקופת הפרויקט. השירותים יינתנו באמצעות מערכי ההנדסה והתמיכה של החברה, ויכללו גם שירותי אירוח שרתים ושירותי מומחה של חטיבת פרטנר עסקים.

בפרטנר רואים בזכייה הכרה ביכולות החברה להקים ולהפעיל תשתיות תקשורת עבור מערכות לאומיות מורכבות. בשנים האחרונות הרחיבה החברה את פעילותה במגזר העסקי, תוך השקעה בפתרונות תקשורת, סייבר, שירותים מנוהלים, ענן ודאטה סנטר, במטרה להתמודד עם פרויקטים רחבי היקף הדורשים שילוב של תקשורת מאובטחת ותפעול רציף.

פרויקט מס הגודש עצמו צפוי לכלול הקמה ותפעול של כ-220 שערי אגרה, המהווים כ-140 אתרי חיוב בשלוש טבעות סביב גוש דן, לצד מערכות לזיהוי כלי רכב, גבייה, תקשורת, שירות לקוחות ומרכז בקרה.

כזכור, קבוצת אלקטרה, בניהולו של איתמר דויטשר, זכתה בדצמבר האחרון במכרז הממשלתי לתכנון, הקמה, הפעלה ותחזוקה של הפרויקט. על פי הערכות החברה, התמורה הכוללת מהזיכיון צפויה לכלול מענק הקמה של כ-400 מיליון שקל, וכן הכנסות נוספות המוערכות בכ-850 מיליון שקל לאורך תקופת הזיכיון.

אבי דבורה, סמנכ”ל החטיבה העסקית בפרטנר, אמר כי החברה גאה לקחת חלק בפרויקט לאומי בעל חשיבות אסטרטגית. לדבריו, הניסיון שצברה פרטנר בהפעלת מערכות תקשורת קריטיות עבור ארגונים גדולים בישראל, לצד המחויבות למצוינות תפעולית, יאפשר לה לספק את התשתית הנדרשת להצלחת הפרויקט

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר