"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מחיר הנפט ממשיך לטפס: כיצד המלחמה משפיעה על הכיס של כולנו?

החשש מהסלמה במפרץ מעלה את מחירי האנרגיה ומחזק את הדולר ל-3.06 שקלים • אך לא הכל שלילי - הבורסה בתל אביב דווקא רושמת עליות של כ-1.5%

,עודכן
0השמעה
עובד מפעל זיקוק מגלגל חבית נפט, ארכיון , רויטרס
עובד מפעל זיקוק מגלגל חבית נפט, ארכיון. צילום: רויטרס

המתיחות הגוברת בין ארה"ב לאיראן לא נשארת רק בזירה הביטחונית - היא מתחילה להשפיע גם על הכיס של כולנו. כשהעולם נכנס למצב של אי-ודאות, המשקיעים נוטים לחפש מקומות בטוחים יותר לכסף שלהם, וזה יוצר תגובת שרשרת בכלכלה העולמית.

אחד הביטויים הבולטים לכך הוא מחיר הנפט, שזינק בכ-5% ומתקרב היום (רביעי) ל-90 דולר לחבית. המשמעות: ייתכן שבקרוב נראה גם עלייה במחירי הדלק, בעיקר בארה"ב - ובהמשך גם במקומות נוספים בעולם. הקשר בין מחירי הנפט למחירי הדלק הוא ישיר יחסית, ולכן שינויים כאלה מגיעים לצרכנים תוך זמן קצר.

תיעוד: צבא ארה״ב יורה על מכלית נפט שניסתה לשבור את המצור - ולהגיע לאי חארג׳ האירני (ארכיון) // ללא קרדיט

במקביל, הדולר מתחזק מול השקל ומגיע לרמה של 3.06 שקלים - הגבוהה ביותר מאז אפריל. כשיש חשש בשווקים, משקיעים רבים מעדיפים להחזיק בדולר, שנחשב למטבע יציב יותר בתקופות כאלה.

גם שוק האג"ח האמריקני מגיב: התשואה על אג"ח ל-10 שנים עולה ל-4.62%. עבור המשקיעים זהו נתון חשוב, משום שככל שהתשואה עולה - ההשקעה באג"ח נראית אטרקטיבית יותר לעומת מניות, מה שעלול להוביל ללחץ על שוקי המניות בהמשך.

ובכל זאת, לא הכול שלילי: הבורסה בתל אביב דווקא רושמת עליות של כ-1.5%. הסיבה המרכזית היא עודף כסף שמחפש אפיקי השקעה - בין היתר בגלל שוק עבודה חזק בישראל, שמוביל ליותר הפקדות ופחות משיכות מצד הגופים המוסדיים. חלק מהכסף הזה נשאר בארץ ותומך בעליות, וחלקו זורם להשקעות בחו"ל, בעיקר בארה"ב - מה שגם תורם להתחזקות הדולר.

הבורסה לניירות ערך בתל אביב (ארכיון),צילום: יהושע יוסף

יוסי מנשה, מנכ"ל משותף באלטשולר שחם פיינשל סרביסס, מסביר כי "המסחר במט"ח ממשיך להיות מושפע בעיקר מהשילוב שבין ההתפתחויות הגיאופוליטיות, מחירי האנרגיה והציפיות לריבית בארה"ב. העלייה במחירי הנפט מחזירה את החשש מלחצים אינפלציוניים, תומכת בתשואות האג"ח האמריקניות ומסייעת לדולר לשמור על עוצמתו מול מרבית המטבעות בעולם".

"למרות זאת, השקל מפגין בשלב זה יציבות יחסית ונסחר סביב 3.06 שקלים לדולר, בין היתר על רקע הסנטימנט החיובי בשוק המקומי והעליות בבורסה בתל אביב", הוסיף. "בהמשך היום עיני המשקיעים יהיו נשואות בעיקר לעונת הדוחות בארה"ב ולתוצאות של ענקיות הטכנולוגיה, שעשויות להשפיע על תיאבון הסיכון בשווקים ועל כיוון המסחר במטבעות. כל עוד אי-הוודאות סביב האינפלציה, הריבית והמתיחות האזורית נמשכת, אנו צפויים להמשיך לראות תנודתיות גבוהה בשוק המט"ח".

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר