ה-AI יחליף את המנהלים: הבנק הישראלי שעומד להיפרד מעשרות עובדים בכירים

הבנק הבינלאומי השיק תוכנית פרישה מרצון בפיצויים מוגדלים, כשהערכה היא כי יותר מ-50 עובדים יסיימו את תפקידם • היעד המרכזי: דילול שכבת ניהול הביניים בעקבות כניסת מערכות בינה מלאכותית ואוטומציה • נתוני בנק ישראל חושפים: כ-95% מהפעולות מבוצעות כיום ללא מגע יד אדם

גם בבנק, בינה מלאכותית. צילום: Gemini

הבנק הבינלאומי נכנס להליך התייעלות וצמצום כוח אדם: הנהלת הבנק פרסמה תוכנית לפרישה מרצון של עובדים, מתוך הנחת עבודה כי כמה עשרות יבחרו לקבל פיצויים מוגדלים ולא להסתכן בהליך פיטורים כפוי.

סניף הבנק הבינלאומי, צילום: אייל טואג

לפי ההערכות במערכת הבנקאית, יותר מ-50 עובדים יסיימו את עבודתם במוסד הפיננסי, בין אם בדרך של פרישה מרצון ובין אם באמצעות מהלכי פיטורים יזומים. המטרה המרכזית של התוכנית היא לצמצם את שכבת ניהול הביניים, שהפכה למנופחת בשנים האחרונות בעקבות הטמעת מערכות מחשוב מתקדמות המבוססות על בינה מלאכותית (AI).

הבנק הבינלאומי, הנמצא בשליטת איש העסקים צדיק בינו ומנוהל על ידי אלי כהן - המנכ"ל הצעיר במערכת הבנקאית - נמנע עד כה מהליכי סיום עבודה נרחבים והתמקד בעיקר במעבר הבין-דורי בשכבת הניהול הבכירה.

אלי כהן, מנכ"ל הבנק הבינלאומי, צילום: איל טואג

כעת מבינים בבנק, בדומה לשאר השחקנים בענף, כי תהליכי הדיגיטציה המואצים מחייבים התאמה ישירה של מצבת כוח האדם. הבינלאומי, הנחשב לקטן מבין הבנקים הגדולים, נכנס כעת לתהליך בעצימות נמוכה יחסית לשאר המערכת.

מנתוני בנק ישראל עולה כי כ-90% מהפעולות הבנקאיות מבוצעות כיום באופן דיגיטלי דרך אתרי האינטרנט והאפליקציות. כאשר מוסיפים לחישוב את המכשירים האוטומטיים בסניפים, היקף הפעולות שאינן דורשות מגע עם בנקאי אנושי מגיע לכ-95% - נתון המניע את המערכת כולה לצמצם סניפים פיזיים ולהתאים את כמות העובדים לעידן החדש.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר