"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

רפורמת הייבוא - השלב הבא: המהלך שמתיימר להוזיל את סל הקניות שלכם

הכנסת אישרה את רפורמת "מה שטוב לאמריקה - טוב לישראל" שלמעשה מסירה את החסמים לייבוא חופשי מארה"ב • "המהלך הזה לא רק יקדם את הסחר עם שותפתנו הגדולה ארצות הברית, אלא יביא בשורה ישירה לציבור הצרכנים"

, עודכן
0השמעה
קניות בסניף וולמארט במסצ'וסטס. צילום: אי.פי.אי

כשאנחנו מדברים על יוקר המחיה בישראל, אנחנו מדברים במונחים כלכליים על תחרות כשכולם "שוברים את הראש" איך מאפשרים יבוא לישראל באופן פשוט יותר, נגיש יותר וככה להגביר את התחרות ולהביא להוזלת מחירים.

אחת המסקנות המשמעותיות שכל מחקר אפשרי, שמניבה למסקנה שהחסמים הרגולטוריים בל הנוגע ליבוא לישראל היא החסם העיקר להוזלת יוקר המחיה - הוסרה הלילה ונסביר.

ניר ברקת, צילום: אורן בן חקון

כדי להביא מוצר לישראל, כך מוצר, הוא צריך תקן ישראלי. התקן הזה לוקח לו המון זמן להתקבל והוא עולה לא מעט כסף. שילוב של עיתוי עם תוספת עלויות הוא קטלני למחיר המוצר על מדפים בחנויות והוא הגורם המרכזי ליוקר המחיה, לצמצום היצע המוצרים על המדף ובכלל, הוא חסם משמעותי בכל הנוגע להתפתחות הכלכלה הישראלית בכל הנוגע לצריכה הפרטית שהיא נזכיר, מהווה שני שליש מהתוצר בכל מדינה מערבית מתוקנת.

אם כן, החסם הרגולטורי המשמעותי הזה הוסר הלילה כחלק מרפורמה כוללת שהתחילה בהסרת חסמים ליבוא מאירופה וכעת היא מאפשרת יבוא חופשי כמעט מארה"ב. הרפורמה למעשה מאפשרת שכל מוצר שיש לו תקן אירופאי וכעת אמריקאי, ניתן לייבא אותו לישראל ללא תקן ישראלי וזה אומר שניתן לנצל טרנדיים, כלומר לייבא מהר לישראל מוצרים שיש להם דרישה וזאת ללא תוספת העלויות של מכון התקנים.

צריך לשים את הדברים על מקומם וזה אומר שמחר בבוקר לא יקרה כלום בעיקר בגלל שלרפורמות מהסוג הזה לוקח הרבה זמן להתגלגל למדפים בסופר אבל זה תהליך טבעי של רפורמות גדולות כל כך ולכן ניתן להתייחס לרפורמה הזו כאחת מאבני היסוד של תהליך ארוך שיוריד במעלה הדרך את יוקר המחיה בישראל.

​שר הכלכלה והתעשייה ח"כ ניר ברקת אמר: "אחרי אירופה, גם מה שטוב לארצות הברית טוב לישראל. השלמנו היום מהלך כלכלי-צרכני חשוב לפתיחת המשק הישראלי. החוק שאושר מהווה המשך ישיר להצלחה של רפורמת 'מה שטוב לאירופה - טוב לישראל' שנכנסה לתוקף לפני כשנה וחצי וכבר משפיעה על השוק ומורידה מחירים. זהו עוד צעד משמעותי שיגביר את התחרות ויפתח את השוק הישראלי לייבוא איכותי, מגוון ובטוח. המהלך הזה לא רק יקדם את הסחר עם שותפתנו הגדולה ארצות הברית, אלא יביא בשורה ישירה לציבור הצרכנים - יותר תחרות, יותר כוח לצרכן, ומחירים זולים יותר בשוק"

אם כן, ​בדומה לרפורמה האירופית, גם רפורמה זו תיושם במספר פעימות. בשלב הראשון, שייכנס לתוקף בתחילת שנת 2027 ייכללו מוצרי תינוקות וילדים, צעצועים, בקבוקים, אביזרי שתייה וכלי אוכל להזנת תינוקות וילדים, מיטות, עריסות, עגלות ילדים, נדנדות, טרמפולינות, אופניים, חומרי ניקוי, אבקות כביסה, אבקות למדיח ומוצרים נוספים.

נתונים של משרד הכלכלה מלמדים כי הרפורמות שקודמו בשנים האחרונות בתחום התקינה והייבוא, כבר הביאו להפחתה מצטברת של למעלה מ־80% מהנטל הבירוקרטי בייבוא, כאשר יותר מ-80% מסך היבוא ומעל כ-90% מסך היבואנים בתחום התקינה משתמשים במסלולי הרפורמה.

הנתונים מלמדים עוד כי מאז שנכנסה לתוקף הרפורמה הנוגעת לייבוא מאירופה הרי שמספר היבואנים של מוצרים רבים גדל וזה אומר התחרות גדלה. כך למשל בתחום שואבי אבק נרשמה עלייה של 35% במספר היבואנים. בתחום מכונות הקפה נרשמה עלייה של 26% במספר היבואנים, בתחום עגלות התינוק והצעצועים גדל מספר היבואנים ב-15% ו-20% בהתאמה וכן הלאה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר