"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
החדשות הטובות מסמסונג הפילו את הבורסה: למה המשקיעים נבהלו?
הבורסות באסיה ננעלו בירידות: סיאול צונחת ביותר מ-8% וכל זה בגלל מהפכת הבינה המלאכותית ותעשיית השבבים • החששות מהאטה בענף השבבים גוברים למרות דוחות חזקים של סמסונג, שהציגה זינוק חד ברווחים בזכות הביקוש לשבבי בינה מלאכותית
סמסונג. צילום: אי.אף.פי

החדשות הטובות מסמסונג הפילו את הבורסה: למה המשקיעים נבהלו?

הבורסות באסיה ננעלו בירידות: סיאול צונחת ביותר מ-8% וכל זה בגלל מהפכת הבינה המלאכותית ותעשיית השבבים • החששות מהאטה בענף השבבים גוברים למרות דוחות חזקים של סמסונג, שהציגה זינוק חד ברווחים בזכות הביקוש לשבבי בינה מלאכותית

ניצן כהן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

ירידות שערים נרשמות הבוקר (שלישי) בבורסות אסיה, כאשר הבורסה בסיאול מובילה את המגמה השלילית וצונחת ביותר מ-8%. בשאר השווקים באזור הירידות מתונות יותר: מדד הניקיי ביפן יורד בכ-2.3%, מדד ההנג סנג בהונג קונג מאבד כ-0.5%, ובשנחאי נרשמת ירידה של כ-1.5%.

הטלטלה בשווקים מגיעה על רקע ההתפתחויות בענף השבבים, ובפרט לאחר פרסום הדוחות המקדמיים של ענקית הטכנולוגיה הדרום-קוריאניתSamsung Electronics. החברה דיווחה על ביקוש חזק לשבבי זיכרון המשמשים מערכות בינה מלאכותית, והציגה תחזית לרבעון השני של השנה שלפיה הרווח התפעולי צפוי לעמוד על כ-89.4 טריליון וון (כ-58.4 מיליארד דולר) - זינוק של פי 19 לעומת הרבעון המקביל אשתקד ומעל לתחזיות האנליסטים.

הכנסות החברה צפויות להסתכם בכ-171 טריליון וון, עלייה של 129% בתוך שנה. התוצאות מדגישות את המשך ההשפעה של מהפכת הבינה המלאכותית על תעשיית השבבים, כאשר חברות ענק בתחום הענן משקיעות מאות מיליארדי דולרים בהקמת מרכזי נתונים חדשים.

הביקוש לשבבי זיכרון מתקדמים מסוג DRAM ו-NAND, המשמשים לאימון ולהפעלת מודלי בינה מלאכותית, ממשיך לגדול במהירות. במקביל, יצרניות הזיכרונות מפנות חלק משמעותי מיכולת הייצור שלהן לשבבי HBM - זיכרון מהיר המשולב במאיצי בינה מלאכותית של חברות כמוNVIDIA- מה שיוצר מחסור גם בשבבים מסורתיים יותר ומוביל לעליית מחירים.

לפי ההערכות, העלייה במחירי שבבי הזיכרון הייתה אחד הגורמים המרכזיים לזינוק ברווחי סמסונג. החברה נהנית גם מגידול במכירות שבבים לשרתים ולמרכזי נתונים, בעוד הביקוש למחשבים אישיים, סמארטפונים ומוצרי אלקטרוניקה נותר יציב יחסית.

אולם למרות התוצאות החזקות, תגובת המשקיעים שלילית. בשוק חוששים כי לאחר העליות החדות במניות השבבים בשנה האחרונה, חלק ניכר מהחדשות החיוביות כבר מגולם במחירים. בנוסף, גוברים החששות כי קצב ההשקעות בתשתיות בינה מלאכותית עשוי להאט בהמשך, מה שעלול לפגוע בביקוש לשבבי זיכרון.

אנליסטים בענף מזכירים כי שוק השבבים מתאפיין במחזוריות גבוהה, וכי הרחבה משמעותית של כושר הייצור עלולה בעתיד ליצור עודפי היצע ולהוביל לירידה מחודשת במחירי הזיכרונות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...