"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

900 מיליון דולר בשנה: צעד ענק לתרופה לטיפול בטורט של "טבע"

טבע הגישה ל-FDA בקשת אישור לתרופה חדשנית לטיפול בתסמונת • התרופה החדשה מיועדת לטפל בילדים עם תסמונת טורט, שעד כה טופלו בתרופות פסיכיאטריות • עלות הטיפול - אם תאושר - תנוע סביב ה-30 אלף דולר בשנה - וייתכן כי גם יהיה יעיל לבעיות נוירולוגיות נוספות

,עודכן
0השמעה
תרופה חדשה לטיפול בטורט (אילוסטרציה). צילום: Getty Images

חברת "טבע"הודיעה היום על צעד משמעותי בפעילותה בתחום התרופות המקוריות:החברה הגישה רשמית בקשה לאישור תרופה חדשה לרשות המזון והתרופות האמריקנית (FDA) -טיפול המיועד לילדים ובני נוער המתמודדים עם תסמונת טורט.

נכון להיום לא מוכר טיפול יעיל לסובלים מהתסמונת הזו והטיפול המקובל הוא באמצעות תרופות משפחת התרופות הפסיכיאטריות כשהדיווחים מדברים על כך שהטיפול הזו לא תמיד יעיל והוא מלווה בתופעות לוואי. טבע הגישה בקשה לטיפול ייחודי שבניסויים הראה יעילות עם הפחתה בתופעות הלוואי. הטיפול יהיה מוגן בפטנט אם יאושר.

חברת "טבע" (ארכיון),צילום: יהושע יוסף

בחודש אפריל האחרון רכשה טבע לראשונה מזה לא מעט שנים את חברת "אלמקס", לה יש שורה של פיתוחים מעניינים בתמורה ל-900 מיליון דולר (הרכישה הייתה תמורת תשלום 700 מיליון דולר במזומן ועוד 200 מיליון דולר בכפוך להתקדמות בניסויים בתרופות שיש לחברה ובכפוף להצלחה שלהן).

בזמן הרכישה לא היה ברור מה מבין הפיתוחים של אלמקס כבר בשל לצאת לאישור של ה-FDA אולם כעת מתבררת התמונה. הפיתוח הראשון והמרכזי שמניבה הרכישה הזו היא התרופה הניסיונים שטבע הגישה הלילה את הבקשה עבורה.

הגברת יעילות

כ-1% מהילדים ובני הנוער בעולם סובלים מתסמונת טורט בדרגות שונות. נכון להיום הטיפול בהם מתבצע באמצעות תרופות ממשפחת התרופות הפסיכיאטריות והדיווחים השונים מדברים על יעילות חלקית (מאוד) של הטיפול הזה ועל תופעות לוואי. הטיפול החדש של טבע אמור להגביר את היעילות של הטיפול בסובלים מהתסמונת הזו ולהפחית משמעותית את תופעות הלוואי.

על פי ההערכות, עלות הטיפול - אם תאושר - תנוע סביב ה-30 אלף דולר בשנה. הערכות נוספות מדברות על כך שהטיפול הספציפי הזה יכול להיות יעיל לבעיות נוירולוגיות נוספות, מה שנבחן כעת וזה עשוי להגדיל את מנעד השימוש בפטנט וכמובן להגדיל את ההכנסות של טבע מהטיפול הזה.

האסטרטגיה של טבע היא להקטין את התלות שלה בתרופות גנריות, כלומר תרופות שפיתחה חברה אחרת, פג תוקף הפטנט עליה וחברות אחרות יכולות להתחיל לייצר אותן בעלויות נמוכות יותר ואף למכור אותן במחירים נמוכים יותר.

ה-FDA (ארכיון),צילום: רויטרס

פיתוח של טיפול, כדי שיבשיל להגשה לאישור ל-FDA לוקח בממוצע 10 שנים שבמהלך השנים האלה החברה מוציאה סכומים כסף לא מבוטלים שמשולמים למדענים ולמעבדות, לסטטיסטיקאים וכן הלאה כשבדרך ״נופלים״ לא מעט פיתוחים ולכן רכישה של חברות שכבר נמצאות בתהליך פיתוח היא מומחיות משמעותית מאוד שיש לטבע וכאן ניתן לראות את המומחיות הזו באה לידי ביטוי.

כלומר, חברה נרכשה בחודש אפריל ובחודש יוני כבר מוגשת ל-FDA בקשה לאישור טיפול שאם יאושר, הרי שכספי הרכישה יוחזרו לטבע תוך שנים בודדות וזאת מבלי לגלם את האפ-סייד (upside) שמגלמת הרכישה בדרך של פיתוחים נוספים שיש בצרנת או הרחבה של הטיפול הנרכש לפתרונות נוספים. כך או אחרת, מדובר בחדשות טובות ומשמעותיות לטבע.

תסמונת טורטהיא ממשפחת התסמונות הנויירולוגיות שהביטוי שלהן היא תנועות לא רצוניות של הגוף שנחשבת למפריעה מאןד לתפקוד השוטף שבמקרי הקצה היא ממש מכבידה על היכול לקיים אורך חיים תקין. כרגע אין טיפול ייעודי לתסמונת והטיפול מתבצע בניסיונות למתן את התנועות הלא רצוניות ולכן מי שסובל מהתסמונת הזו, בחלק הנמוך של המנעד, כמעט לא מקבל טיפול בשל תופעות הלוואי שמדווחות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר