70% רווח: הזינוק החריג בדוחות הכספיים של שטראוס

חברת המזון הגדולה הציגה ביצועים יוצאי דופן בשוק העולמי תוך התייעלות בהוצאות חומרי הגלם, הורדת מוצרים מהמדף, שכר עבודה גבוה ואינפלציה • הרווחים דוחפים את מניית החברה כלפי מעלה ולהציע מוצרים חדשים

שטראוס (ארכיון). צילום: יהושע יוסף

קבוצת שטראוס פרסמה הבוקר (רביעי) את דוחותיה הכספיים לרבעון הראשון של השנה - והנתונים מצביעים על שיפור חריג, גם ביחס לחברות מזון בינלאומיות.

אייטם מתוך המשדר של שטראוס מאוקטובר 2025. ראיון עם מנכ"ל שטראוס, שי באב"ד

הנתון הבולט ביותר הוא זינוק של כ-70% ברווח התפעולי - כלומר הרווח שנשאר לחברה מפעילותה השוטפת. מדובר בשיעור צמיחה נדיר, במיוחד בתקופה שבה חברות מתמודדות עם עליית מחירי חומרי הגלם, שכר עבודה גבוה ואינפלציה.

במקביל, שטראוס הצליחה להגדיל גם את כמות המוצרים שהיא מוכרת בפועל - נתון שמעיד על ביקוש מצד הצרכנים. ברבעון הראשון עלו המכירות הכמותיות בכ-3.5%. לשם השוואה, חברות מזון מובילות בעולם רשמו עלייה של כ-1% בלבד, בעוד שחלק מהמתחרות אף הציגו ירידה.

המשמעות הפשוטה: שטראוס לא רק צומחת - אלא גם לוקחת נתחי שוק מהמתחרים, למרות שהיא פועלת משוק קטן יחסית ומתמודדת עם עלויות שינוע גבוהות יותר.

עם זאת, עלייה במכירות יוצרת גם אתגר: ככל שמייצרים יותר מוצרים, חשוב לשמור שהייצור יישאר משתלם. כאן נכנסת לתמונה תוכנית ההתייעלות של החברה.

בשנת 2024 השיקה שטראוס תוכנית לצמצום עלויות בהיקף של 300–400 מיליון שקלים עד סוף 2026. בפועל, לפי הדוחות, היעד כבר הושג במלואו - כ-9 חודשים לפני המועד המתוכנן.

המהלך כלל בין היתר צמצום משמעותי במספר המוצרים: מכ-1,400 מוצרים שונים לפחות מ-800 כיום. המשמעות היא שהחברה הפסיקה לייצר מאות מוצרים שלא היו רווחיים, והתמקדה במוצרים שמייצרים לה יותר רווחים.

מפעל שטראוס בשדרות, צילום: משה שי

השילוב בין עלייה במכירות לבין ירידה בעלויות הוביל לשיפור חד ברווחיות - מהלך שמקבל ביטוי גם בשוק ההון. מניית שטראוס עלתה בכ-4% עם פרסום הדוחות, בזמן שהשוק כולו רשם עלייה מתונה בלבד. מתחילת השנה עלתה המניה בכ-14%, וב-12 החודשים האחרונים זינקה בכ-42%.

בשורה התחתונה: שטראוס מצליחה למכור יותר, לייצר בצורה יעילה יותר - ולהרוויח הרבה יותר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר