"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"למכור אוטו בוואטסאפ": הבכיר לשעבר ביד 2 - מקים מתחרה | זה שמה
מיכאל אורן, לשעבר משנה למנכ"ל, משיק את Keyz • הפרסום באתר הוא בחינם, אך ישנה אופציה לקידום ממומן בתשלום • אורן: "לקנות רכב ולקנות נדל"ן זה לא כמו לקנות חולצה בקניון"
מגרש למכירת רכבים. צילום: יהושוע יוסף

"למכור אוטו בוואטסאפ": הבכיר לשעבר ביד 2 - מקים מתחרה | זה שמה

מיכאל אורן, לשעבר משנה למנכ"ל, משיק את Keyz • הפרסום באתר הוא בחינם, אך ישנה אופציה לקידום ממומן בתשלום • אורן: "לקנות רכב ולקנות נדל"ן זה לא כמו לקנות חולצה בקניון"

היאלי יעקבי-הנדלסמן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

הבכיר לשעבר מקבוצת "יד 2" אשר מתחרה כעת באותה פלטפורמה:פלטפורמה חדשה לניהול, קנייה ומכירה של רכבים ודירות בשם Keyz מושקת כעת בישראל. הפלטפורמה שהוקמה על ידי מיכאל אורן שכיהן בעברו במשך למעלה מעשור כמשנה למנכ״ל יד 2 וכמנכ״ל קבוצת K Verse תנסה להתחרות ב"יד 2" הותיקה ובמרקטפלייס של פייסבוק והיא מציעה מרקט פלייס דיגיטלי , לרכבים ולדירות.

באתר אין פרסומות והמוכר או הקונה יכולים לעשות פעולות שלמות רק בוואטסאפ - מפרסום מודעה, תהליך החיפוש ועד סגירת העסקה. בתחום הרכב, כוללת הפלטפורמה כיום עשרות אלפי רכבים למכירה, הן מלקוחות פרטיים והן מסוכנויות רכב. בתחום הנדל״ן, מציעה החברה עשרות אלפי דירות מציעה וכן כלים תומכים להשוואה וליווי בתהליך, לצד יועץ מבוסס AI המספק המלצות בזמן אמת. לדברי החברה, המטרה היא להפוך תהליכים מורכבים ולא פעם לא שקופים לפשוטים, נגישים ובטוחים יותר.

את החברה הקים ומוביל מיכאל אורן, לשעבר משנה למנכ״ל יד 2 ומנכ״ל קבוצת K Verse. אורן, בעל ניסיון רב בהקמה והובלה של פלטפורמות מרקטפלייס, הוביל במהלך השנים צמיחה משמעותית בפעילות יד 2 והיה מעורב בניהול פעילות חברות הבת של הקבוצה.

החברה גייסה לאחרונה עשרות מיליוני שקלים ממשקיעים שונים. בנוסף, מודיעה החברה על רכישת הסטארטאפ הישראלי Buyverse של עידן רוטברטואורי בר אילן, ושפיתח מרקטפלייס מבוסס בינה מלאכותית המרכז מודעות נדל״ן מפלטפורמות שונות. בעקבות הרכישה מייסדי Buyverse מונו להוביל את תחום ה-AI בחברה החדשה.

ללא פרסומות, צילום: יח"צ

Keyz פועלת בשיתוף פעולה עם שחקנים מרכזיים בשוק הרכב, בהם טרייד מוביל, שלמה SIXT, אלבר, לובינסקי, פריזבי ואוטו סנטר, וכן עם מתווכים וגופים נוספים בתחום הנדל״ן. לאחר תקופת בטא שהושקה במהלך חודש מרץ, משיקה החברה כעת את הפלטפורמה באופן רשמי לציבור.

בחברה מציינים כי הפלטפורמה מיועדת לקהל הרחב ומבוססת על שילוב של טכנולוגיות בינה מלאכותית במטרה להפוך את תהליך רכישת ומכירת הרכב והדירות למדויק, שקוף ומבוסס נתונים. המערכת פועלת כ“שכבת החלטה” מעל תהליך הקנייה והמכירה, ומספקת למשתמשים המלצות בזמן אמת לאורך כל שלבי התהליך: החל מניסוח מודעה, דרך זיהוי פרמטרים מרכזיים ועד להכוונה בתמחור.

בתחום הנדל"ן, מציעה הפלטפורמה מנוע חיפוש מבוסס שפה טבעית, המאפשר למשתמשים לאתר נכסים באמצעות תיאור חופשי, לצד יועץ AI המספק המלצות מותאמות אישית בזמן אמת. המערכת מבצעת ניתוח של נתוני שוק ומסייעת בהערכת שווי נכסים ובהבנת מיקומם ביחס לעסקאות דומות. בנוסף, מחברת הפלטפורמה את המשתמשים לשירותים משלימים ובהם ליווי משפטי, ייעוץ משכנתאות וייעוץ מיסוי, באמצעות שיתופי פעולה עם גורמים מקצועיים.

יש לציין כי פרסום המודעות על ידי צרכנים פרטיים הוא בחינם. עם זאת ישנן מודעות בתשלום לפי מחירון אשר בנוי מכמות מודעות וקידומים. המודעות עם קידום אשר בתשלום מוצעות לפי 7 שקלים ליום, 35 שקלים לשבוע או 120 שקלים לחודש. בנוסף, יש גם עלויות של השירותים השונים כדוגמת עו"ד, יועץ משכנתא, שמאי, ויועץ מס לנדל"ן, ומידע ביטוחי, משכון ושעבוד, בדיקות וכו בתחום הרכב.

מיכאל אורן, מייסד ומנכ״ל החברה התייחס לעובדה כי הקים מתחרה ישיר ל"יד 2", בה כיהן בתפקיד בכיר במשך שנים: "אני עזבתי את 'יד 2' , שזו חברה שאני מאד אוהב וגם את עובדיי לשעבר.
אני גם עשיתי כמה דברים אחרים, אך בנקודה מסוימת חשבתי שהיום אפשר לתת הצעת ערך הרבה יותר טובה ולהנגיש ללקוח מידע.

"אני הקמתי את החברה מתוך מטרה לתת הצעת ערך הרבה יותר גבוהה לאנשים שרוצים למכור ולקנות רכבים או נדל"ן. שב-2026 אפשר לתת הרבה יותר. יש היום הרבה מאוד כלים טכנולוגיים חזקים והרבה מאוד מידע שאפשר להנגיש. אנחנו מציעים שירותים משלימים לאנשים שמעוניינים בכך ובכך אנחנו לא מציעים רק לוח שמאפשר רק חיפוש שזה מצוין וזה נהדר ואין לי שום בעיה עם זה. המטרה היא לתת משהו הרבה יותר גדול.

"הרבה מידע שאפשר להנגיש". מיכאל אורן, צילום: טל זרביב

"לקנות רכב ולקנות נדל"ן זה לא כמו לקנות חולצה בקניון. יש פה הרבה מאוד דברים שמרכיבים עסקה כזאת. יש נושאים של מימון, ביטוח ומשכנתא או ייעוץ משכנתא ויש הרבה מאוד מידע שצריך לתת לתת לאנשים שהם לא יודעים.

"למשל כמה כסף צריך להביא לדירה הראשונה שקונים, איזה אחוז מסך העלות של הדירה או למשל כמה כסף צריך להביא לדירה שנייה שזה אגב הרבה יותר מבחינה רגולטורית. הבידול שלנו הוא ההצעות הללו והרמה הטכנולוגית של האתר שהיא מאד גבוהה וכוללת שימוש מסיבי בכלי בינה מלאכותית".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...