"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"ירידת ריבית לאחר המלחמה תחולל מהפך"

יניב פגוט, סמנכ"ל הבורסה, מסביר למה דווקא מניות דיבידנד עשויות להיות העוגן של תיק ההשקעות בתקופה הנוכחית • "הן לא יהיו הכוכבות, אבל גם לא יקריסו את התיק" • ומשוכנע: "תיק השקעות צריך להיות מגוון אפילו בזמן הזה"

,עודכן
0השמעה
הבורסה בתל אביב. צילום: יהושע יוסף

אם צריך לאפיין את התקופה הנוכחית של המלחמה מול איראן בשווקים הפיננסיים, המילה המתבקשת היא תנודתיות.

הכיוון הכללי אמנם חיובי, אך רמת אי־הוודאות מחייבת זהירות. בתוך המציאות הזו מצביע יניב פגוט, סמנכ"ל הבורסה ואחת הדמויות הבולטות בשוק ההון, על אפיק השקעה שנשאר לעיתים מחוץ לאור הזרקורים אך עשוי לספק יציבות: מניות דיבידנד.

"אנחנו נמצאים בשיא עונת חלוקת הדיבידנדים", אומר פגוט בראיון ל"ישראל היום". "שנת 2025 היתה שנה שבה חברות חילקו רווחים לבעלי המניות, ו־2026 ממשיכה את המגמה הזו. אנחנו עדיין בעיצומה של עונת הדוחות, ורואים לא מעט חברות, כולל הבנקים, שמגדילות את הדיבידנדים".

יניב פגוט,צילום: ניקי וסטהפל

לדבריו, בעוד בעולם מדובר באפיק השקעה מקובל, בישראל הציבור עדיין לא אימץ אותו באופן רחב. "יש כאן פער ידע. הרבה משקיעים לא נחשפים למכשירים שמבוססים על דיבידנדים, וזה חבל", הוא אומר.

אחת הדוגמאות המרכזיות שמביא פגוט היא מדד תל־דיב. "זה מדד שמורכב מחברות עם תשואת דיבידנד גבוהה, והוא נותן מענה למשקיעים שמחפשים ערך ופחות צמיחה", הוא מסביר. "המדד הזה לא בכותרות, ולכן גם פחות מוכר לציבור".

פחות נוצץ, יותר יציב

פגוט מציין כי סביבת הריבית עשויה להשפיע על האטרקטיביות של מניות דיבידנד. "אם נראה ירידת ריבית לאחר המלחמה, השקעה בחברות שמחלקות דיבידנדים תהפוך למעניינת יותר", הוא אומר.

כמו כן, הוא מדגיש כי תשואות הדיבידנד בישראל גבוהות יחסית לארה"ב, בעיקר בגלל התמהיל הענפי המקומי.

ירידות שערים חדות בוול סטריט,צילום: אי.פי

פגוט מזכיר כי אין תחליף לפיזור השקעות נכון. "תיק השקעות צריך להיות מגוון. גם אם המשקיע לא מכיר את כל האפיקים, חשוב להיחשף אליהם ולהתייעץ עם יועץ השקעות מוסמך".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר