"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מתחילת המערכה: נשים הן הנפגעות העיקריות בשוק העבודה

מחודש מרץ הגישו לביטוח הלאומי 8,449 אזרחים בקשות חדשות לדמי אבטלה, כאשר מועד הפסקת עבודתם חל במהלך החודש • מתוכן, 57% הן נשים (4,799 פונות) לעומת 43% גברים (3,650 פונים)

,עודכן
0השמעה
חנות הפרחים נהרסה לחלוטין. צילום: ללא

הביטוח הלאומי מפרסם היום (שלישי) נתונים ראשוניים המצביעים עלהשפעות מלחמת "שאגת הארי" על שוק העבודה הישראלי.מהנתונים עולה כי נשים העלו את מרבית הבקשות לדמי אבטלה והיציאה לחופשה ללא תשלום (חל"ת) מאז פרוץ המלחמה.

מחודש מרץ הגישו לביטוח הלאומי 8,449 אזרחים בקשות חדשות לדמי אבטלה, כאשר מועד הפסקת עבודתם חל במהלך החודש. מתוכן, 57% הן נשים (4,799 פונות) לעומת 43% גברים (3,650 פונים).

מחודש מרץ הגישו לביטוח הלאומי 8,449 אזרחים בקשות חדשות לדמי אבטלה, 7% מהן נשים,צילום: GettyImages

מתוך כלל המבקשים, 953 אזרחים הגישו בקשה עקב יציאה כפויה לחל"ת. בנתון זה הפער המגדרי בולט במיוחד: 72% מהיוצאים לחל"ת הן נשים (689 נשים לעומת 264 גברים).

בביטוח הלאומי מדגישים כימתווה החל"ת המותאם למבצע "שאגת הארי",עליו הכריז שר האוצר, טרם סוכם ולא עבר את שלבי החקיקה בכנסת. לפיכך, לא ניתן ליישמו או לטפל בנושא בשלב זה.

עוד עולה מהנתונים כי עד כה הוגשו לביטוח הלאומי 1,887 בקשות (731 בקשות ראשונות ו-1,156 בקשות חוזרות). הנתונים משקפים פגיעה רוחבית בתאים המשפחתיים: 3,809 מהתובעים הם הורים לילדים מתחת לגיל 18, כאשר 2,226 מתוכן הן אימהות.

עוד עולה כי 4,355 מהמגישים הם נשואים (2,456 נשים ו-1,899 גברים), ו-4,092 אינם נשואים (2,341 נשים ו-1,751 גברים).

באשר להתפלגות האזורית, מחוז המרכז מוביל במספר הבקשות החדשות (1,978), אחריו מחוז תל אביב (1,659) ומחוז הצפון (1,481). בירושלים הוגשו 646 תביעות חדשות.

המוסד לביטוח לאומי,צילום: יוסי זליגר

בביטוח הלאומי מסרו: "הביטוח הלאומי עוקב מקרוב אחר השינויים בשוק העבודה עם תחילת המלחמה, ופועל למיצוי זכויותיהם של הנפגעים, במיוחד על רקע המגמה המצטיירת המעידה על פגיעה נרחבת בנשים. נדגיש כי יישום מתווה החל״ת מותנה בסיום הליכי החקיקה בכנסת, ורק עם אישורו הסופי ניתן יהיה להוציאו אל הפועל".

עוד הוסיפו: "מרגע העברת החקיקה הביטוח הלאומי יפעל לקדם את הפיתוחים המחשוביים שיקבעו על פי המתווה, קבלת בקשות מהציבור וכן הצלבת הנתונים ממעסיקים וגורמים נוספים. אין ספק שהקושי והרגישות התעסוקתית בשעת חירום מורגשת, ובוודאי כשאנו פסע מחג הפסח".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר